Connect with us

technokrata

Magyarországról kap tükröket az új Porsche

20120410093428.jpg

Garázs

Magyarországról kap tükröket az új Porsche

Magyarra cserélte német beszállítóját a Porsche, Mosonmagyaróváron készülnek az új tükrök.

A Porsche számára gyárt visszapillantó tükröket az SMR Automotive Mirror Technology Bt. – közölte az indiai tulajdonú, mosonmagyaróvári társaság vezérigazgatója. Tibori Pál-Levente elmondta: tavaly novemberben keresték fel a Porsche illetékesei a gyárat, majd néhány héttel később jelezték, hogy az SMR-re cserélik le eddigi, németországi beszállítójukat.

A tervezés idején Cajun néven futó, majd Macanra átkeresztelt kompakt SUV tükrei készülhetnek a magyarországi gyárban. A fejlesztés központja az SMR győri laborja – tette hozzá. Már tervezik a tükrök gyártósorát, amelynek összeszerelése azt követően kezdődhet meg, hogy a Porsche jóváhagyta a tükrök tervét.

“Az évi 150 ezer tükör 14 milliós éves termelésünk kis hányada, de segít elérni tervünket, hogy 2013-ra száz százalék közelébe emelkedjen tavaly ősszel felavatott mosonmagyaróvári üzemünk kihasználtsága” – jegyezte meg a vezérigazgató, megemlítve: bíznak abban, hogy további Porsche-típusok beszállítói szerződését is elnyerik a jövőben. 

Az SMR (Samvardhana Motherson Reflectec) a 2010-es üzleti évben 2,7 milliárd dolláros forgalmat elkönyvelő Samvardhana Motherson Group tagja. A vállalatcsoport minden ár-, és járműkategóriában gyárt külső és belső tükröket. Észak-Amerika, Európa, Ázsia és Ausztrália szinte minden autógyárának beszállítója.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek