Connect with us

technokrata

Négyajtós Mercedes-kupé is készül Kecskeméten

20120329210840.jpg

Garázs

Négyajtós Mercedes-kupé is készül Kecskeméten

Megindult a termelés a Mercedes-Benz új kecskeméti gyárában csütörtökön.

Csütörtökön felavatták a Mercedes-Benz kecskeméti üzemét, ahol kezdetben az új B-osztály készül. Dieter Zetsche bejelentette, hogy a kompakt új generációja iránt mutatkozó érdeklődés miatt a gyár dolgozóinak létszámát 3000 főre növelik. A Daimler AG igazgatóságának elnöke hangsúlyozta: a tervek szerint 100-120 ezer gépkocsit gyártó kecskeméti üzem a rastatti gyárral együtt most már elegendő kapacitással rendelkezik arra, hogy ki tudják elégíteni a részben új vevői igényeket a prémium-kompakt kategóriában is. Az új B-osztályra több mint százezer rendelés érkezett eddig.

A Daimler AG első embere beszámolt arról is, hogy a Mercedes minden idők legjobb első negyedévére számít. Dieter Zetsche utalt arra, hogy a Mercedes offenzívába kezd, ami azt jelenti, hogy 2015-ig tíz új modellel bővítik a kínálatot.

Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: az év második felében Kecskeméten egy négyajtós kupé gyártásának előkészületeit is megkezdik, melyből az első eladásra gyártott autó 2013-ban hagyja el a gyárat. Konkrétumot nem mondtak a modellről, amelynek padlólemeze az A- és B-osztály alá kerülő MFA platform lesz, elnevezésként a CLA és CLC került szóba.

A csütörtök délelőtti gyárlátogatáson bemutatták a teljes gyártósort. Az ismertetőn elhangzott: 4 óra 20 perc alatt készül el egy személygépkocsi, amelyet 130 “állomáson” szerelnek össze. A karosszéria-üzemben 640 robot dolgozik.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek