Connect with us

technokrata

Kecskemétre költözhet a Mercedes G-osztály

20120127084712.jpg

Garázs

Kecskemétre költözhet a Mercedes G-osztály

Elveheti a Magnától a Mercedes G-osztály gyártását a Daimler.

A Kleine Zeitung értesülése szerint a Mercedes nagyobb gyártási kapacitást szeretne és kilátásba helyezte, hogy 2013-tól Kecskemétre helyezi át a terepjáró gyártását, ha a Magna nem egyezik bele a feltételek módosításába. A lap úgy tudja, a Mercedes január végéig szeretne választ kapni.

Günther Apfalter, az autóalkatrész-gyártó világcég európai igazgatója megerősítette a lapnak, hogy zajlanak a tárgyalások. Mint mondta, abban bízik, hogy Grazban maradhat a gyártás. Egy másik osztrák lap, a Kurier cikke arra is kitért, hogy a Magna “erősen gondolkozik” azon, hogy új telephelyet nyisson Kelet-Európában. Ennek egyik oka a Mercedesszel zajló egyeztetés.

Apfalter kijelentette, a Magna ausztriai, grazi gyárában nem tud olyan olcsón gyártani, mint Magyarországon lehet. Mint mondta, Ausztriában 24, Magyarországon kilenc euróba kerül egy munkaóra. Apfalter bírálta a magas osztrák gépipari béreket, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a stájerországi üzemet meg akarják tartani. 2011-ben mintegy 7200 darabot gyártottak a terepjáróból. 2012-ben 8500-ra, jövőre akár 10 ezer darabra is nőhet a gyártás.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp