Connect with us

technokrata

Triplaturbós szuperdízellel erősít a BMW

20120126094322.jpg

Garázs

Triplaturbós szuperdízellel erősít a BMW

Triplaturbós dízelmotorral bővíti több modellje kínálatát a BMW.

Hivatalosan is bejelentette az M csoport-féle szuperdízel érkezését a BMW, a triplaturbós blokk rögtön több modellben is debütál. A háromliteres motor két kisebb méretű és egy nagy feltöltőt kapott, emellett olyan rendszerrel is párosították, amely a motorhangot az audiórendszeren keresztül az utastérbe továbbítja.

A motor teljesítménye 381 lóerő, legnagyobb nyomatéka 740 Nm, amely már 2000-es percenkénti fordulatszámtól rendelkezésre áll. Egyszerre jelenik meg az 5-ös szedánban és kombiban (M550d xDrive és M550d xDrive Touring), illetve az X5-ben (X5 M50d xDrive) és X6-ban (X6 M50d xDrive). Ezekre az elnevezésekre azért volt szükség, hogy az új modelleket a szükségesnél jobban ne mossák össze az M csoporttal.

Minden modellben nyolcfokozatú automata váltó kapcsolódik a motorhoz, az 5-ös szedánban képes a legjobb menetteljesítményekre. Százas tempóra 4,7 másodperc alatt gyorsítja az autót, 6,3 literes átlagfogyasztás mellett. Minden modell speciális M csoportos alkatrészekkel, köztük feszesebb felfüggesztésekkel készül, de nem feledkeztek el a mérnökök a sportosabb karosszéria-csomagról sem.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp