Connect with us

technokrata

A világuralom miatt marakodik a GM és a VW

Garázs

A világuralom miatt marakodik a GM és a VW

A General Motors és a Volkswagen is azt mondja, hogy tavaly a világ legnagyobb autógyártója volt.

Múlt héten közleményben kürtölte világgá a General Motors, hogy ismét a világ legnagyobb autógyártójának számít, miután 2011-ben 9,03 millió autót adott el világszerte. Második helyre a Volkswagen került 8,16 millió darabbal, harmadik a természeti katasztrófával is sújtott Toyota lett 7,9 milliós becsült értékesítéssel.

Csakhogy a Volkswagen nem ért egyet a GM adataival: a németek azt állítják, hogy az amerikaiak olyan márkák eladási adatait is beleszámolták a végösszegbe, amelyeknek nem is többségi tulajdonsaik. Így került az összesítésbe a kínai SAIC és Wuling éves értékesítése, noha ezeket még a piaci elemzők sem sorolják a GM-hez.

Mivel a Wuling tavaly 1,2 millió autót adott el, tulajdonképpen érthető a trükk, hiszen ha ezt levonjuk a GM eredményéből, máris a Volkswagen a világ legnagyobb gyártója. A GM gyorsan reagált a Volkswagen vádjára, lényegében beismerve, hogy kozmetikázta a számokat. “Az a célunk, hogy a legjobbak és nem feltétlenül a legnagyobbak legyünk” – nyilatkozta Jim Cain szóvivő.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin