Connect with us

technokrata

Kupét faragott a Volkswagen a Tiguanból

20111130094757.jpg

Garázs

Kupét faragott a Volkswagen a Tiguanból

A Tokiói Autószalonon mutatta be a Cross Coupé tanulmányt a Volkswagen.

Meglepetéssel készült a Tokiói Autószalonra a Volkswagen, a kiállításon mutatkozott be a Cross Coupé névre keresztelt tanulmány. A Volkswagen szerint az újdonság átmenetet jelent egy négyajtós kupé és egy szabadidő-autó között, valójában mintha a Tiguanból gyúrtak volna egy kupésabb kiadást.

Kicsit továbbfejlesztették a tanulmány kedvéért a Volkswagen aktuális márkaarculatát, a padlólemez új, a rugalmasan alakítható MQB platformot használták hozzá. Erre az alapra épül majd a konszern számtalan új modellje, köztük a 7-es Golf, de még a következő Audi TT is.

A Cross Coupé 4345 milliméter hosszú, 1868 milliméter széles és 1523 milliméter magas, így a Golf és a Tiguan közé illik. A 2630 milliméteres tengelytáv 52 milliméter nyúlik túl a Golfén és 26-tal a Tiguanén.

Hibrid hajtást kapott a négyüléses koncepció, két elektromotor is kapcsolódik a turbós benzinmotorhoz. Az előre épített villanymotor 54 lóerős (180 Nm), a hátsó 114 lóerős (270 Nm), a rendszer együttes teljesítménye 265 lóerő. Tisztán elektromos üzemben 40 kilométert képes megtenni a tanulmány.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák