Connect with us

technokrata

Pörög a használtautó-piac a végtörlesztés miatt

20111124100954.jpg

Garázs

Pörög a használtautó-piac a végtörlesztés miatt

Most érdemes használt autót venni vagy eladni, jövőre változnak a szabályok.

Sem a végtörlesztésüket – jobb híján – eladott autójuk árából fedezni kívánóknak, sem az átírási illeték januári emelkedését megspórolni szándékozóknak nem maradt néhány hétnél több idejük arra, hogy autójukat pénzzé tegyék. A sürgető határidő közelsége már a Használtautó.hu szakportálon is érzékelhető.

“Miután az év végéig kedvezményes végtörlesztést kihasználni kívánó ügyfelek először alternatív lehetőségeiket mérték fel, sokan csak most szánták rá magukat arra, hogy a családi autótól megváljanak” – magyarázza Szemes Árpád, a Használtautó.hu ügyvezetője. “Miközben a feladott személyautó-hirdetések heti átlaga átlépte a 80 ezres szintet, a sürgősség egyértelmű jeleként 25 százalékkal, 750 feletti értékre ugrott azok száma, akik szívesen áldoznak arra, hogy egyébként ingyenes hirdetésük a találati listában előre, vagy éppen a címlapra kerüljön.”

Persze a sürgősségnek más oka is lehet. A végtörlesztés mellett az átírási illeték rendszerének átalakítása is sokakat arra késztet, hogy tervezett autócseréjüket még az idén intézzék el. Így új autójukat még idén, a régi illetékkel írathatják a nevükre. Az új illetéktáblázat már nem a motor hengerűrtartalmát, hanem annak teljesítményét, illetve az autó korát együttesen veszi figyelembe az illeték kiszámítása során. Miközben lesz néhány nyertese is a változásnak, főleg a fiatalabb, erős autók esetében akár két-háromszorosukra is nőhetnek a fizetendő összegek, a régi és új költségek különbsége akár a százezer forintot is elérheti.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle