Connect with us

technokrata

A kötelezőt váltók fele spórolhat a baleseti adón

20111123100306.jpg

Garázs

A kötelezőt váltók fele spórolhat a baleseti adón

A hétfőn elfogadott pluszteher főképp a hűséges autósokat terheli.

Az országgyűlés hétfő esti végszavazása nyomán bizonyossá vált, hogy jövőre minden autós a kötelező biztosítási díja 30 százalékának megfelelő összegű baleseti adót fog fizetni. A kotelezo.hu internetes szakportál adatbázisa szerint a társaságnál tarifálást végző autósok 51 százaléka a szerződésváltással teljes mértékben megspórolhatja a baleseti adót.

A kotelezo.hu a meglévő biztosító jövő évi ajánlatával (indexdíj) hasonlította össze a tarifálók számára elérhető legkedvezőbb biztosítói ajánlatot. A valóságban az adó teljes összegét megspórolók aránya mintegy 10 százalékkal kisebb, mivel vannak olyan autósok, akik az eredménylistából nem a legolcsóbb ajánlatot tevő, hanem a számukra más okból szimpatikusabb második vagy harmadik biztosítót választják.
 
“A váltók több mint negyede eleve a jelenlegi biztosítójánál köti újra a kötelezőjét, mert a biztosítók jelentős része az idén is kedvezőbb díjat kínál az új, mint meglévő ügyfeleinek” – magyarázza Lantos Lóránt, a kotelezo.hu vezetője. “Aki a saját biztosítójánál köti újra biztosítását, átlagosan szintén az ötödét megspórolja a 30 százalékos baleseti adónak. Azonban biztosítónként jelentős eltérések vannak. Miközben például a Köbe és az MKB átlagosan közel negyven százalékkal kínál kedvezőbb díjat az új ügyfeleinek, az Aegon éppen a hűséges ügyfelek számára kínál lényegesen, több mint 20 százalékkal olcsóbb kötelezőt.”

Azok az autósok járnak a legkevésbé jól, akik elfogadják a jelenlegi biztosítójuk indexdíját, amelynél átlagosan 32 százalékkal olcsóbb ajánlatot is találhatnak maguknak. Vagyis a megfelelő döntéshez mindenképpen célszerű kalkulálni, amire – az év végi váltók esetében – december 1-jéig van lehetőség.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle