Connect with us

Igazi bombázó az új Peugeot 208

20111102100453.jpg

Garázs

Igazi bombázó az új Peugeot 208

Nyilvánosságra hozta a 207-est váltó 208 első hivatalos képeit a Peugeot. Dögös lett a kisautó.

Bemutatkozott a 207-est váltó Peugeot 208, a francia márka hivatalos képeket hozott nyilvánosságra a kisautóról. A Peugeot új formanyelve szerint készült az újdonság, elöl-hátul látványos megoldásokkal operál, alaposan felrázhatja a kategóriát. Utasterébe új műszerfalat és abszolút domináns, színes központi kijelzőt álmodtak a dizájnerek, bár utóbbi valószínűleg csak a jobban felszerelt modellekben jelenik meg.

Korábban a kisautó-kategória mérethatárainak tágítása volt jellemző, a Peugeot most más úton indult el: a 208-as 3975 milliméter hosszú, 70 milliméterrel rövidebb elődjénél. A mutatós formai megoldások nem jártak a tömeg növekedésével, sőt üresen átlagosan 110 kilóval könnyebb az autó, a skála 975 kilogrammtól indul.

Nemcsak a hosszúság csökkent hét centivel, a magasságból is lecsíptek egyet, ennek ellenére a Peugeot nagyobb utasteret ígér. A térdeknek öt centivel nagyobb hely jut, a csomagtartó kapacitása 15 literrel nőtt.

Európában jövő tavasszal jelenik meg a 208, két benzines és öt dízelmotorral lesz kapható. A benzinesek között két háromhengeres is lesz 1,0 és 1,2 literes lökettérfogattal, a kisebb átlagfogyasztása 4,3 liter száz kilométerenként.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom