Connect with us

Hirdetés

technokrata

62 milliárd eurós gigaberuházás a Volkswagennél

Garázs

62 milliárd eurós gigaberuházás a Volkswagennél

Volkswagen csoport az elkövetkező öt év során mintegy 62,4 milliárd euró beruházást tervez.

A tárgyi eszközökre előirányzott beruházás 49,8 milliárd eurót tesz ki, amelynek 57 százaléka, azaz több mint fele Németországban valósul majd meg. Az indoklás szerint a Volkswagen nagyszabású belföldi beruházásai látványosan igazolják, hogy Németország, mint termelési helyszín, nemzetközi összehasonlításban is az elsők között szerepel.

Az autógyártó üzletág tárgyi eszközeire fordítandó beruházásokat a csoport igen jelentős, mintegy 66 százalékos arányban, azaz 32,7 milliárd eurós nagyságrendben minden márkája modernizációjára, illetve modellpalettáik bővítésére szánja. A fő irányt itt az új modellek, valamint a meglévők utódjainak, illetve az ezekhez kapcsolódó komponensek szinte minden kategóriára kiterjedő, s a modulrendszerű technikák koncepciójának alkalmazásával történő fejlesztése jelenti.  

A Volkswagen csoport folytatja termékoffenzíváját, amely során új piacokon, illetve járműszegmensekben is meg kíván jelenni. A motortechnika területén a teljesítmény, az üzemanyagfogyasztás és a károsanyag-kibocsátás területén egyaránt jelentősen továbbfejlesztett erőforrások megjelenése várható, különös tekintettel a hibrid- és elektromos hajtások fejlődésére.

A vállalat mindezeken túl az elkövetkező öt év során további 17,1 milliárd euró, modellektől független beruházást is tervez, az új termékek ugyanis a magas minőségi elvárások és a gyártási folyamatok állandó fejlesztése következtében a prés- illetve fényezőüzemek, valamint a szerelőszalagok folyamatos fejlesztését és kapacitásuk növelését is szükségessé teszik. A tervekben a gyártáson túl a fejlesztés, a minőségbiztosítás, az értékesítés, az alkatrészellátás és az információs technológiák területein is jelentős beruházások szerepelnek.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés