Connect with us

Hirdetés

technokrata

Láthatatlanul frissül az Opel Insignia

Garázs

Láthatatlanul frissül az Opel Insignia

Csak műszaki módosításokat hajt végre az Opel az Insignián.

Külsőre nem, csak műszakilag újul meg a 2012-es modellévre az Opel Insignia. Eltekintve az új Luxor metálfényezéstől és áttervezett felniktől, a karosszéria érintetlen marad, megjelenik viszont két új szórakoztató rendszer, amelyek már SD-kártyán tárolják a navigációs térképeket a könnyebb frissíthetőség végett.

Továbbfejlesztik a kamerarendszert, amely már nemcsak a táblákat ismeri fel, hanem lehetséges ütközésre is figyelmeztet. Lecserélik az 1,8 literes benzinmotort, 1,4-es, turbós Ecoflex kerül a helyére 140 lóerővel és 200 Nm-es nyomatékkal. Hatfokozatú kézi váltóval, start-stop rendszerrel, légáramlást segítő alsó burkolatokkal és alacsony gördülési ellenállású abroncsokkal érkezik a modell, így átlagfogyasztása mindössze 5,7 liter (kombi: 5,9 liter).

Az összkerékhajtású modellekben 220-ról 250 lóerősre erősödik a kétliteres turbómotor, nyomatéka 350-ről 400 Nm-re ugrik. Hála a start-stop rendszernek, a fogyasztás a teljesítménynövekedés ellenére fél literrel, 8,4-re csökken. Szintén fél literrel csökken a fronthajtású modellek étvágya is, ezekben marad 220 lóerős a blokk 7,6 literes fogyasztással.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés