Connect with us

technokrata

Láthatatlanul frissül az Opel Insignia

20110810071941.jpg

Garázs

Láthatatlanul frissül az Opel Insignia

Csak műszaki módosításokat hajt végre az Opel az Insignián.

Külsőre nem, csak műszakilag újul meg a 2012-es modellévre az Opel Insignia. Eltekintve az új Luxor metálfényezéstől és áttervezett felniktől, a karosszéria érintetlen marad, megjelenik viszont két új szórakoztató rendszer, amelyek már SD-kártyán tárolják a navigációs térképeket a könnyebb frissíthetőség végett.

Továbbfejlesztik a kamerarendszert, amely már nemcsak a táblákat ismeri fel, hanem lehetséges ütközésre is figyelmeztet. Lecserélik az 1,8 literes benzinmotort, 1,4-es, turbós Ecoflex kerül a helyére 140 lóerővel és 200 Nm-es nyomatékkal. Hatfokozatú kézi váltóval, start-stop rendszerrel, légáramlást segítő alsó burkolatokkal és alacsony gördülési ellenállású abroncsokkal érkezik a modell, így átlagfogyasztása mindössze 5,7 liter (kombi: 5,9 liter).

Az összkerékhajtású modellekben 220-ról 250 lóerősre erősödik a kétliteres turbómotor, nyomatéka 350-ről 400 Nm-re ugrik. Hála a start-stop rendszernek, a fogyasztás a teljesítménynövekedés ellenére fél literrel, 8,4-re csökken. Szintén fél literrel csökken a fronthajtású modellek étvágya is, ezekben marad 220 lóerős a blokk 7,6 literes fogyasztással.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák