Connect with us

technokrata

Ezzel az SUV-val tör világuralomra a Mazda

20110802104058.jpg

Garázs

Ezzel az SUV-val tör világuralomra a Mazda

A Mazda Frankfurtban mutatja be új kompakt szabadidő-autóját, a CX-5-öt.

A Mazda CX-5 – amelynek globális bevezetését fokozatosan, a jövő év elejétől kezdik meg a piacokon – összes alkatrésze Skyactiv technológiás, legyen szó a benzin-, vagy dízelmotorokról, kézi illetve automata váltóról, karosszériáról vagy futóműről.

A CX-5 európai motorválasztékában megtalálható majd a kétliteres Skyactiv-G benzinmotor, valamint a 2,2 literes Skyactiv-D dízelmotor, alap és nagyteljesítményű változatokban egyaránt. A technikai fejlesztésekkel a Mazda arra koncentrált, hogy a kompakt SUV kategória környezetvédelmi előírásainak tökéletesen megfeleljen: az új CX-5 2,2 literes Skyactiv-D dízelmotorral kevesebb, mint 120 gramm szén-dioxidot bocsát ki kilométerenként.

A CX-5 az első olyan sorozatgyártású Mazda, amely bemutatja a KODO (mozgás lelke) formanyelvet. Ennek markáns részletei az új arc, valamint a dinamikus vonalvezetés. A CX-5 mellett a frankfurti Mazda-stand további érdekessége lesz a Mazda3 frissített változata, mely alacsonyabb károsanyag-kibocsátást, sportosabb menetdinamikát, nagyobb stabilitást, kényelmesebb belső teret, valamint korszerűbb külső megjelenést ígér.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák