Connect with us

technokrata

Rászálltak a motorosokra a rendőrök

20110626230556.jpg

Garázs

Rászálltak a motorosokra a rendőrök

Fokozottan ellenőrzik a motorosokat a következő hetekben.

Harminc motorossal és segédmotorossal szemben intézkedtek Pest megyei rendőrök szombaton Szentendre és Budaörs térségében; a megyei rendőr-főkapitányság a következő hetekben folytatja az átfogó ellenőrzéseket – közölte a főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának helyettes vezetője.

Fótos József tájékoztatása szerint a nagyobb odafigyelést az indokolja, hogy az idén, május végéig 35 motorkerékpáros baleset történt a térségben, szemben az előző év hasonló időszakában regisztrált 24-hez képest, a halálos áldozatok száma pedig megháromszorozódott, hatra nőtt. A fokozott ellenőrzés mellett szól az is, hogy Pest megye a motorosok egyik kedvenc “célpontja”, ám a Dunakanyar vagy a Pilis kanyargós útjain, szerpentinjein gyakran megfeledkeznek az alapvető KRESZ-szabályokról.

A szombati ellenőrzés során a rendőrök több mint háromszáz autóst és motorost állítottak meg, nyolcvanhét  járművezetővel szemben (közülük harminc volt a motoros) összesen több mint 600 ezer forint helyszíni bírságot szabtak ki – közölte az alezredes. Öt vezetővel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki (nem volt becsatolva a biztonsági öv, illetve hiányzott a bukósisak), huszonhárom esetben szabálysértési feljelentést tettek, két-két esetben lejárt műszaki engedély, illetve rossz állapotú gumik miatt indult eljárás. Két ittas motorvezető is fennakadt a “hálón” – jegyezte meg Fótos József.

A kétkerekű járművek átfogó ellenőrzése őszig folyamatos; nagyobb akciókra július 2-án és 17-én lehet számítani a legbalesetveszélyesebb helyeken, így a Dunakanyarban, valamint Budaörs, Nagykáta és Cegléd körzetében – közölte az alezredes.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom