Connect with us

technokrata

Már nem sokáig bujkál a kecskeméti Mercedes

20110627105121.jpg

Garázs

Már nem sokáig bujkál a kecskeméti Mercedes

Frankfurtban mutatják be a Kecskeméten is készülő, új B-osztályos Mercedest.

A Mercedes-Benz a szeptemberi Frankfurti Autószalonon mutatja be a Kecskeméten is készülő új B-osztályt és akkor hozza nyilvánosságra az autó részleteit is. Az autóban alapfelszerelés lesz egy újszerű biztonsági rendszer, a kategória világújdonságának számító radaralapú Collision Prevention Assist (CPA), amely  mindenféle közlekedési helyzetben a tipikus utoléréses ütközésektől óv.

Az új B-osztály piaci bevezetése 2011 végén kezdődik. A termelés a tervek szerint 2011 szeptemberében kezdődik Rastattban, majd 2012 első negyedében Kecskeméten is. A gyártás indításának elcsúsztatása lehetőséget ad arra, hogy a Rastattban nyert tapasztalatokat teljes mértékben felhasználják Kecskeméten, így hozzájárul a járművek kiváló minőségének biztosításához.

Az új B-osztály lesz az első a két új kompakt közül, amelyek Kecskeméten készülnek majd. A Mercedes-Benz a jövőben négy modellre bővíti a jelenlegi kettőből (A- és B-osztály) álló kínálatát a kompakt szegmensben; az autókat a termelési kapcsolatban álló kecskeméti és rastatti (Németország) Mercedes-Benz üzemek gyártják majd. A négy új kompaktautó közül kettőt gyártanak Kecskeméten, hármat pedig a német rastatti üzemben. Az új B-osztály mindkét üzemben készül majd.

Jövőre fokozatosan bemutatja a többi három új kompaktot is a Mercedes-Benz, tájékoztatást adva olyan részletekről, mint azok pozícionálása, illetve gyártóhelye. Az A-osztály utódmodelljéről, amelynek európai piaci bevezetését már jövőre tervezik, a cég 2011 áprilisában ízelítőt adott a Sanghaji Autószalonon, a Concept A-Class formájában.

Kecskeméten szeptembertől kezdődnek a gyártástesztelés különböző fokozatai, amelyek során elkészítik az első tesztautókat és optimalizálják a teljes gyártóberendezést. Ezáltal minden előfeltétel adott lesz, hogy a jövő év első negyedében legurulhassanak a futószalagról az első ügyfélautók. A Mercedes-Benz kecskeméti gyárában 2012 első negyedévében indul a termelés.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom