Connect with us

Hirdetés

technokrata

Már nem sokáig bujkál a kecskeméti Mercedes

Garázs

Már nem sokáig bujkál a kecskeméti Mercedes

Frankfurtban mutatják be a Kecskeméten is készülő, új B-osztályos Mercedest.

A Mercedes-Benz a szeptemberi Frankfurti Autószalonon mutatja be a Kecskeméten is készülő új B-osztályt és akkor hozza nyilvánosságra az autó részleteit is. Az autóban alapfelszerelés lesz egy újszerű biztonsági rendszer, a kategória világújdonságának számító radaralapú Collision Prevention Assist (CPA), amely  mindenféle közlekedési helyzetben a tipikus utoléréses ütközésektől óv.

Az új B-osztály piaci bevezetése 2011 végén kezdődik. A termelés a tervek szerint 2011 szeptemberében kezdődik Rastattban, majd 2012 első negyedében Kecskeméten is. A gyártás indításának elcsúsztatása lehetőséget ad arra, hogy a Rastattban nyert tapasztalatokat teljes mértékben felhasználják Kecskeméten, így hozzájárul a járművek kiváló minőségének biztosításához.

Az új B-osztály lesz az első a két új kompakt közül, amelyek Kecskeméten készülnek majd. A Mercedes-Benz a jövőben négy modellre bővíti a jelenlegi kettőből (A- és B-osztály) álló kínálatát a kompakt szegmensben; az autókat a termelési kapcsolatban álló kecskeméti és rastatti (Németország) Mercedes-Benz üzemek gyártják majd. A négy új kompaktautó közül kettőt gyártanak Kecskeméten, hármat pedig a német rastatti üzemben. Az új B-osztály mindkét üzemben készül majd.

Jövőre fokozatosan bemutatja a többi három új kompaktot is a Mercedes-Benz, tájékoztatást adva olyan részletekről, mint azok pozícionálása, illetve gyártóhelye. Az A-osztály utódmodelljéről, amelynek európai piaci bevezetését már jövőre tervezik, a cég 2011 áprilisában ízelítőt adott a Sanghaji Autószalonon, a Concept A-Class formájában.

Kecskeméten szeptembertől kezdődnek a gyártástesztelés különböző fokozatai, amelyek során elkészítik az első tesztautókat és optimalizálják a teljes gyártóberendezést. Ezáltal minden előfeltétel adott lesz, hogy a jövő év első negyedében legurulhassanak a futószalagról az első ügyfélautók. A Mercedes-Benz kecskeméti gyárában 2012 első negyedévében indul a termelés.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés