Connect with us

technokrata

Lassan pápát kell inteni a Saabnak

20110623234902.jpg

Garázs

Lassan pápát kell inteni a Saabnak

Nem tudja tovább fizetni dolgozóit a Saab, miután a cégnél hiányoznak a középtávú finanszírozási eszközök.

A Saabnak 3800 alkalmazottja van. Még legalább két hétig biztosan nem indul be az összeszerelés a svédországi gyárban, közölte még a hét elején a társaság szóvivője. A Saab gyártósorai április-május nagy részében álltak, miután a vállalat kifutott a beszállítók számláinak kiegyenlítéséhez szükséges pénzből. Május végén ugyan néhány napra újraindult a termelés, majd ismét leállt, mert a beszállítók nem küldtek alkatrészeket.

A tulajdonos holland Spyker számos sikertelen próbálkozás után a Pangda Automobile Trade és a Zhejiang Youngman Lotus Automobile kínai cégekkel tudott olyan megállapodást kötni, amely legalább középtávon biztosítja a Saab fennmaradását. Ehhez még szükség van azonban a kínai és az európai hatóságok engedélyére.

Rövid távon azonban továbbra is gond a finanszírozás. A tulajdonos június 9-én azt közölte, hogy addig nem indítja újra a Saabok gyártását, amíg nem sikerül valamennyi beszállítójával megállapodni a felgyülemlett adósság rendezéséről és a szállítások újraindításáról.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák