Connect with us

technokrata

Oroszokkal seftel a Volkswagen

20110622100206.jpg

Garázs

Oroszokkal seftel a Volkswagen

A Volkswagen és a GAZ-csoport képviselői szerződést írtak alá.

A GAZ Nyizsnyij Novgorod-i üzemében elindítják a Skodák  és a Volkswagenek gyártását. A két vállalat már idén februárban közös szándéknyilatkozatot adott ki tervezett oroszországi járműgyártási együttműködéséről, évente mintegy 110 ezer autóról van szó. A most megkötött megállapodás 2019-ig szól.

A szerződés értelmében a GAZ megbízott gyártóként veszi át az orosz piacra kerülő Volkswagen Jetta, Skoda Octavia illetve Skoda Yeti modellek előállításának feladatát. Az orosz piac növekvő igényeinek kielégítése érdekében a GAZ üzemében készülő első modell, a Skoda Yeti már 2012 végén legördülhet a szerelőszalagról.

A Nyizsnyij Novgorod-i beruházás mintegy 200 millió eurót tesz ki, amely a fényezőüzem és a szerelde jelenlegi gyártósorainak korszerűsítését, valamint egy teljes egészében új karosszériagyártó részleg felépítését foglalja magában. Mindemellett a Volkswagen és a GAZ átfogó továbbképzési programot is indít a Nyizsnyij Novgorod-i dolgozók számára, hogy az itt készülő járművek megfelelhessenek a Volkswagen-konszern minőségi követelményeinek.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák