Connect with us

technokrata

Már GPS-szel is lehet parkolni Magyarországon

20110622101803.jpg

Garázs

Már GPS-szel is lehet parkolni Magyarországon

GPS-alapú parkolási szolgáltatás elindítását jelentette be a fejlesztő Secret Control Kft. és az EME Zrt.

A 2011. július elsejétől bárki számára rendelkezésre álló lehetőség minden eddiginél egyszerűbbé és pontosabbá teszi a fizető parkolást Budapesten és 26 vidéki városban. A szolgáltatás egyetlen gombnyomással indítható el, mindössze egy már meglévő GPS-flottakövető vagy járművédelmi rendszerre van szükség. Ennek hiányában kifejezetten a GPS-parkoláshoz beépített eszközt kell vennie az autósnak.

A parkolás egyszerű: a felhasználó egyetlen gomb megnyomásával indíthatja el a szolgáltatást, s a helyszín, a rendszám és az időpont azonosítását a háttérrendszer végzi. A fejlesztők ígérete szerint minden résztvevő számára kizárt a visszaélés lehetősége. A parkoló autó holléte, a parkolás időtartama elektronikusan hitelesített és dokumentált, a tévedések kizártak. A parkolási díjat a Secret Controlnak kell fizetni előre feltöltött vagy utólag kiegyenlített számla segítségével.

Céges felhasználóknál rendelkezésre áll az a technológia is, mely a parkolás díját azonnal továbbítja a vállalat pénzügyi rendszerébe, ahol el is számolják. Míg a GPS-koordináták azonosítását, továbbítását és megfeleltetését az adott rendszámhoz a Secret Control Kft. eszközei végzik, az így létrejövő adatok alapján magát a parkolási procedúrát az EME Zrt. rendszere indítja és zárja le.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák