Connect with us

technokrata

Kinyírta a felháborodás a Budaörsi úti buszsávot

Garázs

Kinyírta a felháborodás a Budaörsi úti buszsávot

Négy nap után visszaállítják az eredeti állapotot a Budaörsi úton, máris annyi a buszsávnak.

Négy nappal ezelőtt, május 30-án nyílt meg a Budaörsi úton frissen kialakított buszsáv, a Nagyszőlős utcai felüljárótól a BAH-csomópontig vettek el egy sávot a forgalomtól. A buszsáv gigantikus dugókat okozott a környéken, olykor egészen a budaörsi bevásárlóközpontnál volt a sor vége az M1-M7-es autópálya közös szakaszán, akadályozva a tömegközlekedési járművek mozgását is – véső soron értelmetlenné téve az egész beruházást.

Az intézkedést kormánypárti politikusok is támadták, Cser-Palkovics András székesfehérvári polgármester például éles kirohanást intézett a főváros ellen. Csütörtökön a dugó miatt leginkább sújtott budaörsi polgármester mondta el nem éppen finom véleményét.

Tarlós István főpolgármester nem sokkal ezt követően úgy határozott, hogy “műszaki problémák” miatt azonnali hatállyal visszaadják a forgalomnak az elvett sávot. Az ügyben csütörtökön még sajtótájékoztatót tartanak.

UPDATE: A főpolgármester haladéktalanul kezdeményezi a KRESZ módosítását annak érdekében, hogy azok az autók, amelyekben három ember ül, használhassák a buszsávot. Tarlós István ezt a kezdeményezését a Budaörsi úti buszsáv megszüntetéséről tartott csütörtöki, rendkívüli sajtótájékoztatóján jelentette be. Mint mondta, nyilvánvaló műszaki hibát okoz az, hogy a buszsáv megnyitását is magában foglaló beruházás még nem készült el, és a buszsávot idő előtt helyezték forgalomba. A KRESZ módosításával egyidejűleg felülvizsgálják a beruházás műszaki tartalmát is.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom