Connect with us

technokrata

Bekeményített az Audi A1

20110531113534.jpg

Garázs

Bekeményített az Audi A1

Sportos tanulmányt készített az Audi az A1-ből. 500 lóerős az autó.

Idén harmincadik alkalommal rendezi meg szokásos fesztiválját a Wörthi-tó mellett a Volkswagen-konszern. Az évforduló tiszteletére sportos tanulmány készült az Audi A1-ből, az autó a Clubsport Quattro nevet kapta.

Csodálatosan hangzanak az autó műszaki adatai, de senki ne álmodjon arról, hogy valaha is piacra kerül. Valószínűleg nincs olyan autógyártó, mely be merné vállalni egy 500 lóerős miniautó forgalmazását, márpedig a kis méregzsákból ennyit hoztak ki.

Az erősen módosított, 2,5 literes, öthengeres turbómotor az 500 lóerős teljesítmény mellett 660 Nm-es nyomatékot is kínál, ekkora erőnek mindössze 1390 kilós tömeget kell mozgatnia. Nem csoda, hogy a százas sprint mindössze 3,7 másodpercig tart, 200-ra 10,9 másodperc alatt gyorsul az A1. Hatfokozatú manuális váltót építettek be, a TT RS-ből származó összkerékhajtási rendszert továbbfejlesztették.

A karosszériacsomag sportos, már-már raliautókat idéz. Minimalista az utastér, a felfüggesztések állíthatóak, a féktárcsák karbon-kerámiából készültek.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák