Connect with us

3 millió Mazda3

20110531094406.jpg

Garázs

3 millió Mazda3

A Mazda3 összesített, globális gyártása 2011. április 26-án elérte a hárommilliós darabszámot.

A Mazda3 ezt a mérföldkövet 7 év, 10 hónap alatt teljesítette, így a Mazda aktuális modellkínálatának ilyen nagy számban leggyorsabban értékesített személyautója.

A Mazda3 három üzemben készül: Japánban, Yamaguchi prefektúrában a hofui gyárban (itt gyártják az Európába szállítandó darabokat), a Ford és a Mazda közös gyárában (Changan Ford Mazda Automobile (CFMA) Nanjingban, Kínában, és az AutoAlliance Thailand (AAT) thaiföldi gyárában. A modell a világ kb. 90 országában kerül eladásra. A hárommilliomodik Mazda3 a hofui üzemben gurult le a szalagról, egy japán belpiacra gyártott, Sport karosszériájú, kétliteres, benzines, i-Stoppal szerelt modell, kristály fehér színben.

“Hálás vagyok annak a hárommillió vásárlónak, akik a Mazda3-at választották, és biztosíthatom őket afelől, hogy a jövőben is olyan kompakt autót fogunk gyártani, mely kevésbé terheli környezetét, még biztonságosabb, és vezetése még több élményt jelent, tehát túlszárnyalja az elvárásokat” – mondta Hirotaka Kanazawa, a Mazda kutatás-fejlesztési részlegének szenior vezetője.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom