Connect with us

technokrata

Newey nem nézi meg a Senna-filmet

20110518173801.jpg

Garázs

Newey nem nézi meg a Senna-filmet

Az 1994-es Williams tervezőjének fizikai állapotán is nyomot hagyott a brazil halála.

Terjedelmes riportot közölt a Guardian Adrian Newey-vel. A Red Bull főmérnöke tervezte 17 éve azt a Williamst, melyben Ayrton Senna az életét vesztette.

“A legmélyebb igazság az, hogy soha senki nem fogja tudni a baleset pontos okát. Kétségtelen, hogy a kormányoszlop eltört, a kérdés az, hogy a baleset miatt, vagy éppen ez okozta a balesetet? Minden adat azt támasztja alá, hogy a kocsi nem emiatt hagyta el a pályát” – mondta a San Marinó-i balesetről a brit.

“Ha megnézzük a felvételeket – különösen ami a Sennát üldöző Michael Schumacher kocsijából készült – láthatjuk, hogy túlkormányzott volt a kocsi, ami kormányoszlop-hibánál nem jellemző. Ennek felel meg, hogy Ayrton elvett a gázból, majd fél másodperc múlva keményen a fékre lépett” – folytatta a mérnök. “Valószínűleg a jobb hátsó kerék felszedett valamilyen törmeléket, ezért tört ki az autó vége. Ha egyetlen, legvalószínűbb okot kellene megneveznem, ez lenne az.”

“Amennyi hajam még volt, kihullott a következő hetekben. Szóval fizikailag is megváltoztam. A csapatból többen is megkérdeztük magunktól: akarunk-e még a Forma-1-ben maradni, ahol az emberek meghalhatnak valamiben, amit mi hoztunk létre?” – emlékezett Newey, aki a brazil pilótáról nemrég készült dokumentumfilmet nem tudná megnézni: “Nem láttam. Nem lenne könnyű végignézni.”

A három istállónak is világbajnok kocsit tervező Newey reagált Lewis Hamilton kritikáira is, melyekkel a Red Bull első szárnyát illette néhány hete: “Az ilyen bírálatok egészen biztosan a csapattól érkeznek. Egy versenyző nem lesz egyik napról a másikra első szárny-szakértő.”Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd