Connect with us

Megjött az új Opel Zafira – videó

20110518105455.jpg

Garázs

Megjött az új Opel Zafira – videó

Nyilvánosságra hozta az Opel a Zafira Tourer sajtóanyagát.

Új néven kerül piacra az Opel Zafira következő generációja, az egyterű a Tourer utónevet kapta. Nem véletlen a változtatás, kedvező árú modellként piacon marad az előző modell is – valahogy mégis csak meg kell különböztetni a kettőt.

Tanulmányként már a márciusi Genfi Autószalonon látható volt a Zafira, azóta gyakorlatilag semmit nem változott, csak néhány jelentéktelen alkatrészt cseréltek le és kicsit átalakították a belső teret. Majdnem 4,7 méterre nőtt az autó teljes hossza, a tengelytáv 57 millimétert nyúlt, már 2,76 méteres. Elöl 96, hátul 78 milliméterrel lett nagyobb a nyomtáv, a belső helykínálatra így várhatóan nem lehet majd panasz. Öt üléssel 710 literes a csomagtartó, 1860 literig bővíthető.

Továbbfejlesztették a Flex7 ülésrendszert, a középső sorban három különálló széket alakítottak ki. Egyenként hajtogathatók és tologathatók, 210 milliméter hosszú sínen. A középső szék támlájából kartámasz hajtogatható a másik két ülés számára. A kétliteres dízelmotor 110, 130 és 165, illetve az 1,4-es turbós benzines 120 és 140 lóerős változatával indul a forgalmazás, mindhez start-stop rendszer kapcsolódik. Később jön egy teljesen új benzinmotor is.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom