Connect with us

technokrata

Olcsón se kell a casco

20110510100558.jpg

Garázs

Olcsón se kell a casco

A régebbi autókra is köthető olcsó, speciális termékek rázhatják fel a casco-piacot.

A casco nélkül autózók fele a magas díjak, 36 százalékuk az autó kora miatt nem talált megfelelő casco-biztosítást járművére. A casco-biztosítások több mint harmada autóhitel miatt jött létre, az összes szerződés közel felét pedig eddig a kereskedőnél, az autó vásárlásakor kötötték a kotelezo.hu internetes szakportál több mint 20 ezer aktív internet-felhasználó körében elvégzett felmérése szerint.

Az aktív internethasználó autósok körében 30,8 százalékos a casco-kötések aránya, ami csaknem másfélszerese a teljes hazai átlagnak. Azok közül, akik nem kötöttek cascót, elsősorban a magas díjakra, illetve az autójuk korára hivatkoztak. A cascóval rendelkezők között is sokan vannak, akik tájékozatlanok az aktuális ajánlatokat illetően: a jelenlegi cascójukat több mint három éve fenntartó autósok 34 százaléka a kötés óta nem ellenőrizte, érdemes volna-e váltania. Pedig ez idő alatt az átlagdíjak szintje legalább 40 százalékkal esett.
 
A cascót kötő autósok aránya különösen annak fényében tűnik alacsonynak, hogy a megkérdezettek 35 százaléka a hitelből vásárolt autóra, kényszerből kötött ilyen biztosítást. Mivel a hitelesek több mint 50 százaléka három évnél régebben vásárolta autóját, a hamarosan bekövetkező végtörlesztések nyomán jelentős részük várhatóan nem fizeti majd tovább a casco-díjat, ez pedig tovább csökkentheti a termék penetrációját.

Ugyan az autósok a minél teljesebb körű fedezet megteremtésére törekszenek, árérzékenységükre jellemző, hogy amikor a válaszadóknak dönteniük kellett, hogy olcsó, de csak a legfontosabb és legvalószínűbb károkra fedezetet nyújtó, illetve extra szolgáltatásokkal járó, de magasabb díjakat tartalmazó biztosításokat részesítik-e előnyben, az utóbbi kategóriát mindössze 28 százalékuk választotta.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd