Connect with us

Olcsón se kell a casco

20110510100558.jpg

Garázs

Olcsón se kell a casco

A régebbi autókra is köthető olcsó, speciális termékek rázhatják fel a casco-piacot.

A casco nélkül autózók fele a magas díjak, 36 százalékuk az autó kora miatt nem talált megfelelő casco-biztosítást járművére. A casco-biztosítások több mint harmada autóhitel miatt jött létre, az összes szerződés közel felét pedig eddig a kereskedőnél, az autó vásárlásakor kötötték a kotelezo.hu internetes szakportál több mint 20 ezer aktív internet-felhasználó körében elvégzett felmérése szerint.

Az aktív internethasználó autósok körében 30,8 százalékos a casco-kötések aránya, ami csaknem másfélszerese a teljes hazai átlagnak. Azok közül, akik nem kötöttek cascót, elsősorban a magas díjakra, illetve az autójuk korára hivatkoztak. A cascóval rendelkezők között is sokan vannak, akik tájékozatlanok az aktuális ajánlatokat illetően: a jelenlegi cascójukat több mint három éve fenntartó autósok 34 százaléka a kötés óta nem ellenőrizte, érdemes volna-e váltania. Pedig ez idő alatt az átlagdíjak szintje legalább 40 százalékkal esett.
 
A cascót kötő autósok aránya különösen annak fényében tűnik alacsonynak, hogy a megkérdezettek 35 százaléka a hitelből vásárolt autóra, kényszerből kötött ilyen biztosítást. Mivel a hitelesek több mint 50 százaléka három évnél régebben vásárolta autóját, a hamarosan bekövetkező végtörlesztések nyomán jelentős részük várhatóan nem fizeti majd tovább a casco-díjat, ez pedig tovább csökkentheti a termék penetrációját.

Ugyan az autósok a minél teljesebb körű fedezet megteremtésére törekszenek, árérzékenységükre jellemző, hogy amikor a válaszadóknak dönteniük kellett, hogy olcsó, de csak a legfontosabb és legvalószínűbb károkra fedezetet nyújtó, illetve extra szolgáltatásokkal járó, de magasabb díjakat tartalmazó biztosításokat részesítik-e előnyben, az utóbbi kategóriát mindössze 28 százalékuk választotta.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom