Connect with us

Hirdetés

technokrata

Eltüntetnék Budapestről a régi dízelautókat

Garázs

Eltüntetnék Budapestről a régi dízelautókat

A Levegő Munkacsoport szeretné elérni, hogy Budapesten csak részecskeszűrős dízelautók közlekedjenek.

A Levegő Munkacsoport aláírásgyűjtést kezd a Fővárosi Önkormányzathoz intézendő petíciójához, amelyben azt kéri, hogy “egészségünk, életünk megóvása érdekében Budapesten csak olyan dízeljárművek közlekedését engedélyezzék, amelyek hatékony részecskeszűrővel rendelkeznek.”

A szervezet szerint “Magyarországon évente 16 ezer ember hal meg idő előtt a nagyrészt a dízeljárművek által kibocsátott részecskeszennyezés (PM10) következtében. Huszonöt európai nagyvárosban végzett vizsgálat alapján Bukarest után Budapesten halnak meg legtöbben a lakosság számához viszonyítva ezen ártalom miatt. E kutatás szerint a gyermekkori asztmás megbetegedések 15-30 százaléka a forgalmas utak közelségéhez köthető.

Az egészségügyi határértékek feletti PM10-szennyezettség miatt az Európai Bizottság már eljárást indított Magyarország ellen, és hamarosan az Európai Bíróság elé idézhetik hazánkat. Pedig részecskeszűrők használatával a kibocsátott korom 99 százaléka kiszűrhető, a szűrő a régebbi járművek és egyéb gépek jelentős részébe is beépíthető.”



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés