Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megszívta a lánctraffipaxot az M6-oson

Garázs

Megszívta a lánctraffipaxot az M6-oson

Tíz percen belül három traffipaxba szaladt bele egy szlovák rendszámos Porsche az M6-oson.

Az április 18. és 20. között végrehajtott TISPOL uniós sebességellenőrzési akcióban a fejér megyei rendőrök összesen 794 gyorshajtót regisztráltak. Közülük 660 esetben leállítás nélkül kezdeményeztek közigazgatási eljárást, míg 14 vezetővel szemben megállítás után szabálysértési feljelentést tettek, és 120 sofőrrel szemben helyszíni bírságot szabtak ki.

Az akció keretében április 19-én, az M6-os autópályán és a vele párhuzamos 6-os számú főúton láncméréses sebességellenőrzést tartott a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság, amelyben összesen nyolc traffipax-készülék vadászott a gyorshajtókra.

Az ellenőrzés során egy Porschét a rendőrök három helyszínen is sebességtúllépésen értek. A megye északi szakaszán, Ercsi magasságában 228 km/órával száguldott, majd Adony vonalában 185 km/órával és Rácalmásnál 173 km/órával közlekedett. Az Iváncsai Autópálya Alosztály motoros járőrei Dunaújvárosnál érték utol a szlovák rendszámú, de magyar állampolgár által vezetett autót.

Az igazoltatás során megállapítást nyert, hogy a gépkocsi a rendőrök számára nem ismeretlen, mivel januárban két különböző napon is bemérték már. Először útkarbantartó munkások melletti 100 km/órás korlátozó tábla hatálya alatt 197 km/órás tempóval ment, majd egy héttel később 80 km/órás korlátozó táblánál hajtott 98 km/órával.

A gépkocsi vezetője, egy kiskőrösi férfi összesen 430 ezer forintos büntetésre számíthat, a szabálysértési hatóság megítélésétől függően pedig akár 12 hónapig terjedő időszakra is búcsút inthet vezetői engedélyének.

 



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés