Connect with us

technokrata

Leváltották a 6-os BMW-t – videó

Garázs

Leváltották a 6-os BMW-t – videó

A BMW a Sanghaji Autószalon megnyitója előtt nyilvánosságra hozta az új 6-os kupé sajtóanyagát.

Furcsa stratégiát választott a BMW az új 6-os sorozattal kapcsolatban: elsőként a kabrió debütált, a kupé csak áprilisban, a Sanghaji Autószalonon lesz először látható. Azért nem várta meg a kiállítást a bajor gyártó, máris nyilvánosságra hozta az autó hivatalos sajtóanyagát.

A méretek passzolnak a Detroitban kiállított kabrióra, 4,89 méter hosszú és 1,89 méter széles az újdonság. Elődjén 7,4 centiméterrel nyúlik túl, szélessége 3,9 centimétert, tengelytávja 7,5 centimétert nőtt. Megjelenése sportosabbnak és dinamikusabbnak tűnik, ez az 5 milliméterrel csökkentett magassággal magyarázható.

Maradt a 2+2 üléses kialakítás, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy mekkora a kupé tömege. Motorizáltságtól függően akár két tonnát is nyomhat a kabrió, ennél egy-két mázsával biztosan könnyebb az új modell. Kétféle motorral indul a forgalmazás, mindkettőhöz nyolcfokozatú automata váltó kapcsolódik.

A BMW 640i háromliteres, duplaturbós hathengerese 320 lóerős, legnagyobb nyomatéka 450 Nm. Százra 5,4 másodperc alatt gyorsítja a kupét, átlagfogyasztása a gyári adatok szerint megáll 7,7 liternél. Ez az érték az alapfelszereltségként járó start-stop rendszer és az Eco Pro vezetési program választásával értendő, utóbbi alacsonyabb fordulatszámon pörgeti a motort, kevésbé élénk gázreakciót biztosít, illetve a klíma, ülés- és visszapillantó-fűtés teljesítményét is visszaveszi.

A 650i-be a 4,4 literes, duplaturbós V8-as kerül 407 lóerős teljesítménnyel és 600 Nm-es csúcsnyomatékkal. Csak 4,9 másodpercig tart a százas sprint ezzel a motorral, az átlagfogyasztás 10,4 liter. Dacára a nagyobb méreteknek, nem változott a csomagtartó mérete, továbbra is 450 literes.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom