Connect with us

technokrata

Csütörtökig vadásznak az öv nélkül autózókra

Garázs

Csütörtökig vadásznak az öv nélkül autózókra

Március 8-10. között fokozott közúti ellenőrzést tart a rendőrség, a biztonsági öv használatát figyelik.

A TISPOL Operational Group éves ellenőrzési terve alapján a “European Operation Seatbelt” közlekedésbiztonsági kampány európai szintű végrehajtására 2011. tizedik hetében kerül sor az Unióban. A magyar rendőrség is résztvesz az akcióban, amely elsősorban a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használatának ellenőrzésére terjed ki.

Március 8. és 10. között, keddtől csütörtökig napi 8-8 órában hajtja végre az ellenőrzést a rendőrség. A biztonsági öv és gyermekbiztonsági rendszerek használata az utóbbi években tapasztalt pozitív elmozdulás ellenére még mindig alacsony, Magyarország továbbra is elmarad a régebbi EU-tagállamok átlagától.

Közúti baleset esetén a sérülések elkerülésében a passzív biztonsági eszközök szerepe kiemelten nagy. Kutatások azt mutatják, hogy a biztonsági öv használatának elmulasztása jelentősen növeli a halálos tragédiák, illetve a súlyos sérülések bekövetkezésének kockázatát. Életek ezreit lehetne megmenteni európai szinten, ha mindenki használná a biztonsági övet, ezt a célt szolgálja az akció.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin