Connect with us

Hirdetés

technokrata

Alonso: Nem barátkozni vagyok itt

Garázs

Alonso: Nem barátkozni vagyok itt

Nem mindenkinek egyenlőek a szabályok a Forma-1-ben, állítja a ferraris.

A napokban Madridban járt Fernando Alonso, s ha már ott volt, nyilatkozott a Marcának. A spanyol versenyzőről azt állítja a Bernie Ecclestone-ról frissen megjelent életrajzi könyv, hogy mclarenes korszakában sportszerűtlen eszközökhöz nyúlt csapattársa, Lewis Hamilton legyőzése érdekében.

“A győzelmekért versenyzek, és nem azért, hogy barátokat szerezzek. Lássuk, nyerek-e annyit, amire érdemes emlékezni. Ha nem, akkor is boldogan és büszkén vonulok vissza” – mondta Alonso a Marcának.

Rátérve a Ferrarira, a kétszeres világbajnok kellemes meglepetésről számolt be: “Legendás és varázslatos csapatra számítottam, de még többet kaptam, kellemes meglepetés ért. Hogy meddig maradok? Semmi nem sürget, itt azt is élvezem, ha második leszek, vagy nyolcadik, vagy huszonharmadik.”

Korábban arról lehetett hallani, hogy Alonso nem élvezi igazán a Forma-1-et, mert az nem tisztán sport. “Az F1 nagy üzlet is, és még sok egyéb. Nem tisztán, egyszerűen versenyzés. Az autók nem egyformák, a szabályok sem egyformák mindenkinek. De ezt tudjuk és elfogadjuk, mert talán ez is hozzátartozik az F1 sármjához” – magyarázta a spanyol.

Az oviedói tíz éve debütált a Forma-1-ben, vezetett Minardit, Renault-t, McLarent, Ferrarit.

“A 2009-es Renault volt a legrosszabb, de azzal is dobogóra értem Szingapúrban. 2004-ben és 2005-ben élveztem legjobban az autózást, ugyanebben a csapatban. Háborúzott egymással a két gumiszállító, a Bridgestone és a Michelin, ami jelentett néhány másodpercet a 900 lóerős gépekkel” – magyarázta.

“Hat éve nagyon rossz aerodinamikájú autóink voltak a maiakhoz képest, mégis 1:08 perces kört tudtunk Valenciában, míg ma 1:14-eseket – hat másodperccel lassabbat. Nehéz lesz felülmúlni azokat a kocsikat.”



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés