Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tolóajtós kis egyterű a Fordtól

Garázs

Tolóajtós kis egyterű a Fordtól

Genfben mutatkozik be a Ford Opel Meriva-konkurens egyterűje. A B-Maxból két év múlva lesz szériamodell.

Leleplezte új kis egyterűjét a Ford, amelyet a Genfi Autószalonon állít ki először. A Fusiont váltja a kínálatban a B-Max, Svájcban egyelőre csak tanulmányként mutatkozik be, de két év múlva már itt is a szériaváltozat.

Nem tűnik túl valószínűnek, hogy a végleges modellben sem lesz B oszlop, a tolóajtós kialakítás ellenben megmaradhat. Kell is a finesz az autóba, hiszen a nagy konkurens Opel Meriva ellentétes irányba nyíló ajtókkal operál, kérdés, hogy melyik megoldás lesz népszerűbb.

Ha az első és hátsó ajtó is nyitva van, másfél méter széles nyílás tárul fel, ez a Ford szerint duplája annak, mint amit a versenytársak kínálnak. A tanulmánynak kilincsei sincsenek, az ajtók távirányítóval működnek.

Formailag teljesen szériaérettnek tűnik a sportos, Aston Martin-szerű hűtőráccsal mosolygó kis egyterű, hossza kicsivel több mint négy méter. 110 milliméterrel hosszabb és ugyanennyivel magasabb a B-Max az alapjait adó Fiestánál, öt ember a gyártó szerint kényelmesen elfér benne.

Vadonatúj, háromhengeres egyliteres motorral készült a koncepció, a turbós EcoBoost-blokkhoz start-stop rendszer is kapcsolódik. Idővel nagyobb négyhengereseket vált le a motor, amely utolsó fejlesztési fázisához érkezett.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés