Connect with us

Hirdetés

technokrata

Eltűnnek a kukásautók!

Garázs

Eltűnnek a kukásautók!

Már nem a reggeli csúcs idején gyűjtik össze a szemetet, remek.

Sosem értettem, miért kell a kukásautóknak a csúcsforgalom kellős közepén lófrálniuk Budapesten. A kis utcákban blokkolják a forgalmat, a sor csak torlódik, az autós meg eszi a (fő)kefét, hogy mikor lesz már vége a szeméthalmoknak.

Egyszer felhívtam  fővárosunk közterület fenntartójának lakkossági tájékoztató vonalát, hogy tessék szíves lenni nekem elárulni, mi a jó büdös franc az oka a reggeli szemételvitelnek. A válasz: mert máskor zavarják a lakosságot. Zavarják? Mikor? Délután 2-kor? Vagy esetleg reggel 6 és 7 között? Nem tudom, milyen kutatásra fizettek be sok millióért, amiből kiokoskodták, hogy a legjobb időpont tutira a 7 és 10 óra közti csúcs.

De úgy tűnik, 2011-ben a nép már nem annyira finnyás, és jó neki a hajnali és a dél körüli kukázás. Legalábbis ez az egyik lehetséges ok, amire gondolok annak a kommünikének az apropóján, amiben az FKF leírja: immár nem a munkába járókat zavaró három órában, hanem 7 óra előtt és 10 óra után pattannak a szemeteskocsikra a narancssárga ruhások.

Rejtély, hogy mi az oka ennek, hiszen semmilyen különleges körülményről nem tudok, ami miatt éppen most hozta meg ezt a döntést a főkefe agytrösztje. Persze az is lehet, hogy valamelyik fejes a belvárosban lakik, és megelégelte az eddigi abszurd helyzetet. Mindegy, végül is egyet mondhatok: köszönöm, a nép nevében!

Vollner Károly



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés