Connect with us

Hirdetés

technokrata

Furcsa Renault-crossover duplaturbós dízellel

Garázs

Furcsa Renault-crossover duplaturbós dízellel

Állítólag a Renault új formanyelvét vetíti előre a Genfi Autószalonon bemutatkozó Captur.

Kis méretű, háromajtós crossovert mutat be a Renault a Genfi Autószalonon. Hasonlóan az elektromos DeZirhez, a Captur névre keresztelt tanulmányon is olyan formai megoldásokat alkalmaztak, amelyek a jövő Renault-iról köszönhetnek vissza.

A koncepció elkészítéséhez különböző sportfelszerelésekből és magukból a sportolókból merítettek inspirációt a francia márkánál, akármit is jelentsen ez. 4,22 méter hosszú, 1,95 méter széles és 1,58 méter magas a 2,62 méteres tengelytávval készült tanulmány, vagyis nagyjából a konszerntárs kis crossovere, a Juke méreteit hozza.

Különlegessége a Capturnak, hogy teteje levehető, így másodpercek alatt kabrióvá alakítható. Ajtajai előrefelé billennek, utastere futurisztikus. Motorja szintén tanulmány, könnyen lehet ugyanakkor, hogy már nem sokáig: 1,6 literes, duplaturbós dízelről van szó, mellyel az 1,9 dCi-t szeretné leváltani a Renault. 160 lóerőt és 380 Nm-es csúcsnyomatékot sajtoltak ki a blokkból, a franciáknál EDC-nek hívott duplakuplungos váltót kapcsoltak hozzá.

Százra nyolc másodperc alatt gyorsul az 1300 kilós crossover, amelynek szén-dioxid-kibocsátása kilométerenként 99 gramm. RX2 néven új önzáró, mechanikus differenciálművet fejlesztettek az autóhoz, a sofőr dolgát kamerák segítik.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés