Connect with us

technokrata

Szupertakarékos hibrid kombi a Volvótól

20110127114648.jpg

Garázs

Szupertakarékos hibrid kombi a Volvótól

Hibridként mutatkozik be Genfben a Volvo V60. Átlagfogyasztása gyanúsnak tűnő 1,9 liter.

Dízel-hibrid, konnektorból tölthető tanulmányt mutat be a Volvo a márciusi Genfi Autószalonon. Ha a svédeken múlik, nem várnak sokat a V60 Plug-in-Hybrid sorozatgyártásával sem, már 2012-ben megjelenhet a piacon.

A lítium-ion akkumulátorral táplált villanymotor önmagában 50 kilométeres hatótávolságot biztosít, ezt követően a dízelmotor is beszáll a hajtásba. Nem egy aprócska dízelt választott a Volvo, hanem a 2,4 literes D5 egységet, 215 lóerős teljesítménnyel és 440 Nm-es csúcsnyomatékkal.

Míg a belső égésű motor az első, a 70 lóerős elektromos egység a hátsó tengelyt hajtja, hatfokozatú automata váltón keresztül. A műszaki adatok fényében kifejezetten érdekes és gyanakvásra ad okot, hogy a Volvo szerint az autó átlagfogyasztása mindössze 1,9 liter száz kilométerenként, 50 grammos kilométerenkénti szén-dioxid-kibocsátás mellett. Ekkora dízelmotorral és csupán 50 kilométeres elektromos hatótávolsággal az adat képtelenségnek, marketinglufinak tűnik, de talán a Volvo ránk cáfol a genfi kiállításon.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek