Connect with us

technokrata

What Car: a Seat Alhambra az etalon

20110123102118.jpg

Garázs

What Car: a Seat Alhambra az etalon

Az MPV kategóriában az új Seat Alhambra kapta a What Car? magazin díját.

A rugalmasan variálható, hétüléses nagyegyterű ünnepélyes keretek között kapta meg a komoly elismerést jelentő díjat, amelynek odaítélését a tágas utas-, illetve csomagtér, az ötletes megoldások és a kifinomult vezetési élmény megnyerő ötvözetével indokolta a zsűri.

A több mint 30 évvel ezelőtt alapított és az Egyesült Királyság legrangosabb autós kitüntetései között számon tartott, évenként kiosztott What Car? díjakat ezúttal is a híres londoni Grosvenor House szállodában adták át.

A Seat győzelmét illetően Steve Fowler főszerkesztő így nyilatkozott: “Az új Alhambra egy zseniálisan kigondolt személyszállító. A tágas tér kulcsfontosságú, de legalább ennyit nyomnak a latban az olyan ügyes megoldások, mint az előrehajtható ülések és a tolóajtók. Azonban leginkább a vezetési élményével nyűgözött le minket – nevezetesen a kényelmes és kifinomult vezethetőségével, valamint a kis családi autókra jellemző viselkedésével.”

Az Alhambra díját a Seat UK ügyvezető igazgatója, Peter Wyhinny vette át, aki így nyilatkozott: “A Seat UK és az összes martorelli, illetve palmelai (ahol az Alhambra készül) munkatársunk nevében nagy örömmel veszem át az MPV kategória győztesének járó díjat. A What Car? zsűrijének e rangos elismerése még tovább erősíti szilárd meggyőződésemet, hogy az új Alhambra jelenleg egyértelműen a legvonzóbb ajánlat a nagyegyterűek piacán.”

További győztesek: Land Rover Discovery (4×4), Audi A1 (kisautó), VW Golf (kompakt családi autó), Ford Mondeo (kombi), Peugeot 3008 (crossover), Ford Mondeo (középkategória), BMW 3 (prémium középkategória), Jaguar XF (nagyautó), Mercedes S-osztály (luxus), Audi TT (kupé), BMW Z4 (roadster és kabrió), Ferrari 458 (sportkocsi).

A Seat-egyterű a buszlimuzinoknál a Peugeot 5008-at és a Citroën C3 Picassót előzte meg. Magyarországon kétféle motorral (1.4 TSI 150 LE, 2.0 TDI 140 vagy 170 LE), 6 fokozatú kézi vagy DSG váltóval kapható 7 537 250 forinttól.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek