Connect with us

technokrata

Legyél te Mr. Gymkhana!

20110121155721.jpg

Garázs

Legyél te Mr. Gymkhana!

Jön a Ken Block-féle Monster Fiesta videójáték Gymkhana-üzemmóddal. Hadd égjen a virtuális gumi!

Ken Block és a Codemasters új korszakot nyit a vezetési szimulátorok mezőnyében a hamarosan megjelenő Dirt3 videojátékhoz kifejlesztett Gymkhana üzemmóddal. A korábbi játékokban is meglévő hagyományos rallyverseny-formula mellett a Dirt3 lehetőséget nyújt a játékosoknak, hogy utánozzák Ken Block gymkhana vezetési stílusát, amelyet világszerte több mint 90 millióan néztek már meg online.

A Codemasters csapatával műszaki konzultánsként együttműködve maga Block nyújtott segítséget ahhoz, hogy létrejöjjön a versenyző gymkhana vezetési stílusának szabad szellemisége. “Emlékszem, hogy amikor Japánban voltam az első Sega Rally Championship játék megjelenésekor, sokat játszottam vele, és azt gondoltam, mennyire jó dolog, hogy végre megjelent egy olyan rallyjáték is, amely az én kedvenc szakágamról szól az autóversenyzésben” – meséli  Block.

“Most pedig már rólam is szól egy videojáték, ami nagyszerű érzés. Még manapság is találok időt a játékra, de az az igazság, hogy a szimulátorok mind egyformák. Néhány ugyan jobb, mint a többi, de mindnek ugyanaz az alapötlete. A Dirt3 Gymkhana üzemmódja azért teljesen forradalmi, mert először fordul elő, hogy a játék nem követel meg tőlem egy bizonyos vezetési stílust, hanem hagyja, hogy úgy flikk-flakkozzak a pályán, ahogy én szeretném. Ez az, amit mindig is kerestem a videojátékokban.”

A Dirt3-ban két másik mellett van egy DC Compound nevű virtuális terület. Itt játszható a Dirt3 Gymkhana üzemmódja, és ez az első olyan vezetési szimulátor, amely nem arra helyezi a hangsúlyt, hogy mindenki ugyanazon az íven menjen körbe-körbe a pályán. Itt az a lényeg, hogy a játékos mennyire képes utánozni magát Mr. Gymkhanát, miközben navigál a DC Compoundon belül, illetve saját gyönyörűségére csúsztatja, ugratja és pörgeti az autót, amely nem más, mint Block saját Gymkhana 3 Ford Fiestája.

A játékosok természetesen választhatnak más járműveket is, illetve lehetőség nyílik osztott képernyős játékra vagy online küzdelemre más játékosok ellen akár “freestyle”, akár “joyride” üzemmódban. Emellett vannak olyan szintek is, amelyek szimulálják a versenyeseményeket – ezek hasonlók Block saját Gymkhana Grid Versenyéhez –, sőt a játékos akár filmet is készíthet saját vezetéséről; ilyen például ez az ízelítő is a Dirt3 Gymkhana üzemmódjáról:

Block és a Codemasters együttműködése két éve kezdődött, 2011-ben a munkakapcsolat még inkább kiteljesedik, hiszen megjelenik a Dirt3, benne a Gymkhana üzemmóddal, illetve minden korábbinál több ralis tartalommal. A Dirt3 megjelenése a második negyedévben várható.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek