Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ford Mondeo 1,6-os dízellel

Garázs

Ford Mondeo 1,6-os dízellel

1,6-os dízelmotorral bővíti európai kínálatát a Ford, a blokk több nagyobb méretű modellben is megjelenik.

Új fejlesztésű 1,6-os dízelmotorral bővül a Ford európai kínálata. További újdonság, hogy a márka opcionális start-stop rendszert vezet be, utóbbi és az 1,6-os motor a Mondeo, az S-Max és a Galaxy palettáján bukkan fel. A start-stop az 1,6-os turbós benzinessel is párosítható.

Az 1,6-os dízel a 115 lóerős kétliteres helyére lép, részecskeszűrővel készül, legnagyobb nyomatéka 270 Nm. Átlagfogyasztása 4,9 liter a Mondeóban, de a méretes Galaxy egyterűben is beéri 5,4 literrel száz kilométerenként. Start-stop rendszerrel akár további tíz százalékot lehet faragni ezekből az adatokból.

Ahogy teszi azt a Ford Mondeo ECOnetic kivitele: az 1,6-os dízel mellé hosszú áttételezésű hatfokozatú kézi váltót és start-stop rendszert tettek, a hasmagasságot csökkentették, illetve alacsony gördülési ellenállású abroncsokat szereltek fel. 4,3 literes átlagfogyasztást mértek laboratóriumi körülmények között a mérnökök.

További újdonság, hogy a 200 lóerős, 2,2 literes dízel immár hatfokozatú automata váltóval is elérhető. 6,5 liter a mondeós átlagfogyasztás ezzel a kombinációval.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés