Connect with us

technokrata

Növelte részesedését a Mazda

20110114164705.jpg

Garázs

Növelte részesedését a Mazda

Viszonylag sikeres évet zárt itthon a Mazda, melynek húzómodellje a hatos volt.

A Mazda Magyarországon 2010-ben 2,1%-os személyautópiaci részesedést ért el, ami rekordmértékűnek számít a márka hazai, 19 éves történetében (forrás: Datahouse Kft). Ezzel az eredménnyel a 2010-ben 27,8%-kal csökkenő piacon azon gyártók közé tartozik, amelyek a csökkenő eladási darabszámok ellenére növelték részesedésüket. Mindezek mellett itthon a japán gyártók közül a Mazda könyvelhette el a legnagyobb mértékű piacrész-növekedést.

A Mazda sikeréhez a 2010 áprilisában bemutatott, frissített Mazda6 járult hozzá a legjelentősebb mértékben, amely júniusban 10,9%-os részesedést mondhatott magáénak a középkategóriában, ahol ezzel az eredménnyel a rangsorban a negyedik helyen zárt.

A Mazda 2011-ben is folytatja termékpalettájának megújítását; míg a tavalyi évet a 2008-ban a Világ Év Autójának választott, élvezetesen vezethető városi kisautó, a Mazda2 frissítésével zárta, idén az első negyedévben az új Mazda5 jelenik meg átdolgozott, különösen környezetbarát, 1,6 literes, dízelmotoros változatával, valamint továbbfejlesztett kétoldali tolóajtajával és Karakuri-ülésrendszerével.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle