Connect with us

technokrata

Hyundai-kupé forradalmi ajtókkal

20110111114148.jpg

Garázs

Hyundai-kupé forradalmi ajtókkal

Detroitban lerántották a leplet a Hyundai új kupéjáról, a Velosterről. Három oldalajtóval készül.

Ha valamivel, akkor a Hyundai legújabb ajtókoncepciójával ki lehet tűnni a piacon. A Detroitban leleplezett Veloster kupé szokatlan ajtókialakítással készült: a vezető mellett egy, míg túloldalt két ajtaja van, ha ezt nem fogják megbámulni az utcán, akkor semmit.

Formailag sem okoz csalódást a Veloster, elejéről az egyre ismertebb, sportos Hyundai-arc mosolyog. A szélesített kerékjárati ívek, a játékosan felfelé kunkorodó övvonal és a kerek hátsó kellően sportos hatást eredményeznek, egy kis kupénak nincs szüksége ennél többre.

Amerikában a Honda CR-Z a Veloster legnagyobb ellenfele, de a Volkswagen Sciroccótól és a Minitől is el kellene szívnia vevőket. 1,6-os, közvetlen befecskendezéses benzinmotorral indul értékesítése, a blokk 138 lóerős, legnagyobb nyomatéka 166 Nm. Később jön a nagy durranás, a kétliteres turbó, mely az ígéretek szerint igazi élményautót csinál a Velosterből.

4219 milliméter hosszú és 1791 milliméter széles a Veloster, tengelytávja 2649 milliméter. A Hyundai szerint egyetlen konkurens sem büszkélkedhet nagyobb belső térrel, a Veloster nemcsak sportos, hanem kényelmes is. Hatfokozatú manuális vagy új hatfokozatú duplakuplungos váltóval (DCT) rendelhető, a tengerentúlon már az év második felétől.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle