Connect with us

technokrata

Családi batárrá hízott a Toyota Prius

20110111110149.jpg

Garázs

Családi batárrá hízott a Toyota Prius

Elkészült a Toyota Prius egyterűsített kiadása, a Detroiti Autószalonon mutatkozott be.

A Toyota megígérte, a Toyota megcsinálta: a Detroiti Autószalonon bemutatkozott a Prius egyterű változata, mely egyszerűen a Prius V(an) nevet kapta. Aki látott már egyterűt, annak a Prius V formavilága sem lesz meglepetés, túlságosan nem erőltették meg magukat a dizájnerek.

Pedig állítólag tiszta lapról indultak, csak annyi volt a kikötés, hogy az ötajtós Prius formája felismerhető legyen a végeredményben. A B oszlopig nagy a hasonlóság, utána másképp kanyarodnak a vonalak, de lehetett volna bátrabb is a külső.

Annál is inkább, mert belülről teljesen átszabták a Priust, a sokféleképpen variálható utastér mellett új műszerfal és középkonzol készült. Fiatalosabb, vidámabb az egyterű belső kialakítása, a multimédiás rendszerrel ráadásul játszani is lehet, emellett különböző adatbázisokhoz való hozzáférést is biztosít.

4615 milliméter hosszú, 1775 milliméter széles és 1575 milliméter magas az újdonság, tengelytávja 2779 milliméter. Csomagtartója állítólag 971 literes, de ezt biztosan nem az alaphelyzetre érti a Toyota, hiába ígérnek az ötajtósnál ötven százalékkal nagyobb rakteret, ekkora nem lett az autó.

Palólemeze és hibrid hajtáslánca a sima Priuséval közös, a 136 lóerő együttes teljesítményű rendszer 5,6 literes városi fogyasztást biztosít. Amerikában nyáron kezdődik az értékesítés, Európába lehet, hogy csak jövőre érkezik az autó.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek