Connect with us

technokrata

767 lóerős szuperhibrid a Porschétől

20110111103111.jpg

Garázs

767 lóerős szuperhibrid a Porschétől

Detroitban mutatta be a 918 Spyder zárt versenyváltozatát a Porsche.

Nem tudott túl nagy meglepetést okozni a Porsche Detroitban, a kiszivárgott híreknek megfelelően bemutatta a 918 Spyder szuperhibrid zárt versenyváltozatát. Guruló tesztlabornak hívják a németek a 918 RSR Coupét, versenykörülmények között mindenféle új fejlesztéseket fognak tesztelni vele. A nürburgringi 24 órás versenyen biztosan ott lesz az autó.

Vegyes hajtáslánccal készült a versenygép, a Nürburgingen tavaly majdnem győztes 911 GT3 R Hybrid elemeit keverték a 918 Spyderével. Utóbbiban három, a kupéban csak két elektromotor kapott helyet, van viszont a Forma-1-es Williams-istálló fejlesztette, lendkerekes KERS-rendszer.

Érdekes módon a Williams dobta az akár 36 ezres fordulatszám elérésére is képes rendszert, helyette hagyományosat fejleszt, a Porschének viszont tökéletesen megfelel az energiatárolás ezen módja.

Egyenként 102 lóerősek a villanymotorok, az első kerekek mellé építették őket. A hátsó tengelyt a 918 Spyder 3,4 literes V8-as motorja hajtja 503 helyett 563 lóerővel, a KERS nyolc másodpercig tartó energialökete gombnyomásra ide segít be.

767 lóerő az együttes teljesítmény, a rendszert Intelligent Performance névre keresztelte a Porsche. Hatfokozatú szekvenciális váltót építettek az autóba, melynek karosszériája karbonszálas anyagból készült.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek