Connect with us

technokrata

Räikkönen az utolsó pillanatban döntött

Garázs

Räikkönen az utolsó pillanatban döntött

Megvan a WRC-szezonnyitó Svéd-rali nevezési listája. Nem rossz a felhozatal.

A 2011-es ralivébé Svédországban startol február közepén, a nevezés határideje január 10., hétfő 15 óra volt. Sokan az utolsó pillanatban küldték el jelentkezésüket, egyiküket úgy hívják, hogy Kimi Räikkönen.

Ez szinte biztosan azt jelenti, hogy a Jégember folytatja, és a WRC-ben folytatja. Karácsonykor váratlanul elhunyt az édesapja, s ez a hírek szerint annyira megviselte a Forma-1 2007-es finn világbajnokát, hogy pályafutása abbahagyásán, a teljes visszavonuláson is gondolkodott. Rajongóinak tehát jó hír: Kimi nem adta fel, marad a raliban, s marad a márkánál is – egy új csapat, az ICE 1 Racing WRC Team színeiben, DS3-mal versenyez.

A két gyári Citroën volánját a két francia, a hétszeres címvédő Loeb és utódja, Ogier tekergeti a hóban, valamint elvileg a 2003-as világbajnok, norvég Petter Solberg is kap egy negyedik DS3-at, hurrá.

A Ford WRT Fiesta RS WRC-it a két finn, Hirvonen és Latvala birtokolja, egyébként tavaly Hirvonen nyerte a Svéd-rali t még Focusszal. Fiesta topautóval nevezett még az amerikai Ken “Gymkhana” Block, Al Quassimi (Egyesült Arab Emirátusok), a dán Ostberg, Petter fivére, Henning Solberg, az M-Sport főnök fia, a brit Wilson, továbbá a holland Kuipers is.

Nem gyenge hát a felhozatal, a Mini bemutatkozására viszont még várni kell, májusig.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle