Connect with us

technokrata

Fordítva támad a Skoda

20110109173038.jpg

Garázs

Fordítva támad a Skoda

Rettenet sereggel megy a Montéra a dizájnt váltó Skoda Motorsport.

Nem kevesebb mint tíz Fabia Super2000 versenygép gyülekezik majd a legendás Monte Carlo Rali (RMC) rajtvonalánál, amely verseny az Intercontinental Rally Challenge (IRC) sorozat idei nyitófutama is egyben. A Skoda csapata számára a pilóta- és konstruktőri bajnoki trófea birtokosaként természetesen a címvédés a cél.

A Skoda Motorsport gyári csapata mindkét – a tavalyi IRC-bajnok Juho Hänninen és navigátora, Mikko Markkula, valamint a második helyezett Jan Kopecky, Petr Stary duó alkotta – sikeres párosával rajthoz áll. A Fabia Super2000 projekt aktív támogatása igen kedvező visszhangra lelt a versenysorozat alatt a márkaképviseletek részéről, illetve a nemzetközi piacokon egyaránt. A Monte Carlo Rali mezőnyében így Fabia volánjánál jelenik meg például a Skoda UK Motorsport csapatának új erőssége, Andreas Mikkelsen, a 2008-as IRC-szezon bajnoka, Nicolas Vouilloz, a háromszoros tavalyi IRC-futamgyőztes Freddy Loix, valamint Mark Wallenwein a Skoda Auto Deutschland gárdájából. A számos privát csapatnak köszönhetően azonban további Fabia Super2000 gépek is harcba indulnak a világ egyik legkeményebb raliversenyén.

A Skoda átdolgozott design szerint kialakított autókkal érkezik Monte Carlóba. Ebben továbbra is meghatározó marad a márkára oly jellemző, karakteres és markáns zöld, ám a tavalyi dekorációval ellentétben a zöld-fehér színösszeállítás ezúttal “fordítva” került az autókra. Az első ajtókon a “110 éve a versenysportban” logó utal a Skoda Motorsport idei jubileumára.

A Monte Carlo Rali mezőnye január 19-én a francia Valence mellől indul útnak, s Monte Carlo hegyeinek speciális éjszakai szakaszait követően január 22-én, a kora reggeli órákban ér célba. A versenyzőket mindeközben összesen 13 gyorsasági szakasz (337 versenykilométer), több mint ezer kilométer összekötő táv, s természetesen az év e szakában igen zord és teljességgel kiszámíthatatlan időjárás várja.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek