Connect with us

technokrata

Átszervezi tevékenységét a Seat Sport

Garázs

Átszervezi tevékenységét a Seat Sport

Elsősorban az ügyfélsportra kíván összpontosítani a spanyol márka.

A SEAT Sport 2011-es tevékenysége során a különböző országos és nemzetközi bajnokságok formájában elsősorban az ügyfélsportra kíván összpontosítani, valamint a különleges kiegészítőkkel kialakított egyedi Seat modellek készítésére helyezi a hangsúlyt.

Jövőre sem a Seat Leon Supercopa, sem pedig a Seat Leon Eurocup bajnokságát nem rendezik meg Spanyolországban. Mindkét versenysorozat elérte eredeti célját, s a résztvevők illetve a promóció tekintetében egyaránt kifejezetten sikeresnek bizonyult. A Seat versenystratégiája kiemelkedő eredményességének három kiváló példája Fredy Barth és az immár WTCC-futamgyőztes Michelisz Norbert Supercopa- és Eurocup-pilóták, illetve a közelmúltban Pepe Oriola, aki szintén a Supercopa sorozatból indulva, 2011-re a Túraautó-világbajnokság (World Touring Car Championship; WTCC) legifjabb résztvevőjévé léphet elő.

Az idei év fordulópontot jelentett a spanyol márka sportstratégiájában, s a Seat Sport a jövőben is folytatni kívánja 2010-es gyakorlatát. Ennek lényege, hogy a márka teljes technikai és alkatrész-ellátási támogatást kíván nyújtani mindazon versenyzők számára, akik a Leon Supercopa és a Leon S2000 versenyautók formájában a márkát tüntetik ki bizalmukkal, s olyan országos sorozatokban állnak velük rajthoz, mint például a CER Spanish Endurance Cup, vagy akár nemzetközi viadalokon, mint a European Production Series. Támogatni kívánja a vállalat továbbá a WTCC mezőnyében, valamint a Supercopa jövőre meghirdetett francia és német változataiban induló privát csapatokat is. A Seat Sport áll majd a Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Hollandiában, Lengyelországban és Csehországban szervezett bajnokságokon résztvevő SEAT Leon Supercopa, valamint a Belgiumban, az Egyesült Királyságban, Svédországban, Dániában és a Dominikai Köztársaságban induló Seat Leon S2000 versenyautók mögött is.

Jaime Puig, a Seat Sport igazgatója: “Továbbra is jelen kívánunk lenni a különböző országos és nemzetközi bajnokságok – a pályaversenyektől egészen a hosszú távú viadalokig terjedő – futamain, mégpedig szoros együttműködésben az azokban résztvevő Seat vásárlóinkkal, illetve a német- és franciaországi Supercopa szériát szervező importőrökkel. Mindemellett bővíteni is szeretnénk eddigi tevékenységünket. Folytatjuk speciális kiegészítőink tervezését, amelyeket mostantól közvetlenül a Seat Sport létesítményeiben szerelünk fel az autókra, ily módon is a lehető legmagasabb minőségi színvonalat garantálva vásárlóinknak. 2011 feltétlen mozgalmas évnek ígérkezik a Seat Sport számára.”Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek