Connect with us

technokrata

BMW-show a sivatagban

Garázs

BMW-show a sivatagban

A motorosoknál és az autósoknál is BMW-s szakaszgyőzelem született a Dakaron.

A 33. Dakar-ralin, a harmadik dél-amerikai verseny ötödik, első igazán kemény homokos gyorsaságiján 443 szelektív km várt a mezőnyre át a chilei Atacama-sivatagon, “le” a Csendes-óceán partjára, Calamából Iquiquébe. A portenger alaposan kibabrált a résztvevők többségével.

A motorosoknál Despres-t megbüntették egy formai hiba miatt (a rajtból visszament az otthagyott kesztyűjéért, de nem a kijelölt útvonalon hagyta el a tábort, amiért 10 percet kapott), Coma esett, de nem sérült meg sem ő, sem a gépe, így növelte előnyét az összetettben. Kábé ugye 10 perccel…

Pain (francia, Yamaha) csuklóját törte, a belga Verhoeven (BMW) is bukott (ezzel együtt harmadik lett). A szakaszt a portugál Goncalves nyerte – BMW-vel utoljára Richard Sainct bravúrkodott.

Az összetett állása (motorosok, élcsoport):

1. Coma (spanyol, KTM) 16:59:33 ó
2. Despres (franciam KTM) + 10:14 p
3. Lopez Contardo (chilei, Aprilia) + 18:32

Az autósoknál Peterhanselt (BMW) megint defekt hátráltatta, de a kilencszeres bajnok Mr. Dakar megnyerte idei első szakaszát, hozott Sainzon, Al-Attiyah-t pedig visszaelőzte. A volkswageneseknek navigációs problémáik voltak, kicsit eltévedtek a gyorsasági elején.

Chicherit egyszer lecsúszott az útról, de időveszteséggel megúszta a Mini-pilóta. A magyar Hornékról (aki a horvát Curic navigátora egy Mitsubishi Pajeróban) egyelőre nincs hír, csak szerdai. Ástak egy jót, plusz ők vontatták a kiesett Robby Gordon Hummerét.

Az összetett állása (autósok, élcsoport):

1. Sainz, Cruz (spanyol, VW Touareg) 15:45:48
2. Peterhansel, Cottret (francia, BMW X3) + 2:26 p
3. Al-Attiyah, Gottschalk (katari, német, VW Touareg) + 2:33

A kamionosoknál Csaginék 20 percet álltak műszaki hiba miatt, a másik orosz kamazos, Kabirov ennek köszönhetően átvette a vezetést. A quadosok legjobbja az argentin Patronelli (Yamaha) volt.

Pénteken Arica a cél, továbbra is észak-nyugaton (456 km szelektívvel), hogy aztán pihenőnap következzék.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin