Connect with us

technokrata

Dakar: eltévedt a motoros címvédő

20110105005701.jpg

Garázs

Dakar: eltévedt a motoros címvédő

Despres ezzel együtt vezet. Az autósoknál továbbra is Sainz az élen.

A harmadik dél-amerikai Dakar-rali harmadik gyorsaságija (Argentínában, San Miguel de Tucumán és San Salvador de Jujuy között) az eddigi legkeményebb volt, az autósokra 500, a motorosokra és a quadosokra 521 km várt. Szelektív. Plusz némi összekötő. A kamionosok egy 226 km-es rohanással megúszták – a monstrumokat érthető okokból nem eresztették be a szűk hegyi utakra… Járt a mezőny 3000 m felett, vitt az “út” vízmosásokon, szurdokokon keresztül.

Az autósoknál a címvédő és éllovas Sainz (VW) nem kockáztatott, a szakaszgyőzelmet átengedte csapattársának, Al-Attiyahnak. Harmadikként nagy riválisuk, Peterhansel (BMW) ért célba. Chicherit a Minivel kezd belejönni (kedden 9., abszolútban 14.), Gordon a Hummerrel (15. és 17.) küszködik. A Curic, Horn (Mitsubishi) horvát, magyar duó bő másfél órát kapott a leggyorsabbtól, egyelőre az abszolút 33. hely az övék.

Az élcsoport állása összetettben:

1. Sainz, Cruz (spanyol, Volkswagen Touareg) 9:12:05 ó
2. Al-Attiyah, Gottschalk (katari, német, Volkswagen Touareg) + 3:34 p
3. Peterhansel, Cottret (francia, BMW X3) + 4:19

A motorosoknál Despres-nek navigációs problémái voltak, tévelygése több mint 2 percébe került Comával szemben, összetettbeli előnye pár mp-esre olvadt.

Az élcsoport állása összetettben:

1. Despres (francia, KTM) 9:38:58
2. Coma (spanyol, KTM) + 0:14
3. Faria (portugál, KTM) + 9:38

A kamionosoknál Csagin visszavette a vezetést a másik orosz kamazostól, Kabirovtól, a quadosoknál a helyi menő, argentin Halpern (Yamaha) állt az élre.

Szerdán a bolíviai határ közelében elhaladva a chilei Calama a cél egy kis Atacama-sivatagbeli homokozással, dűnékkel, túl az Andokon, Paso de Jamánál 4800 méteren pipiskedve.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek