Connect with us

technokrata

Egy nagy esélyes máris kiesett a Dakaron

Garázs

Egy nagy esélyes máris kiesett a Dakaron

A címvédők győztek a második gyorson. Az egyetlen magyar is jól teljesít.

Újabb murvás-tempós, de technikás, sziklás részt is tartalmazó sprintszakaszon van túl a harmadik dél-amerikai Dakar-rali mezőnye, amely hétfőn az argentin Córdobából San Miguel de Tucumán varosába porolt (324 km gyorsaságival).

Az autósoknál a címvédő Sainz (VW) duplázott, a motorosoknál pedig hát papíron ugyanez történt a tavalyi győztes Despres (KTM) révén, hiszen a vasárnapi első Faria utólag egyperces büntetést kapott (gyorshajtásért etapon).

A kétszeres ralivilágbajnok Matadort Race Touaregje újra és újra elromló ablaktörlője bosszantja csak, különben a kilencszeres Dakar-győztes Peterhansel (BMW) és Al-Attiyah (VW) alig bírja követni.

A nagy esélyes Volkswagené a negyedik pozíció is (a 2009-es győztes dél-afrikai De Villiers ott lohol az élboly mögött), viszont az amerikai Miller közel egy órát veszített egy kisebb baleset miatt. Robby Gordon Hummerjével műszaki problémák adódtak, az amerikai showman úgy 30 percet dobott el (s így összetettben már most jelentős a hátránya).

Az X-Raid debütáló Minijével vasárnap csak szenvedő francia Chicherit ezen a szelektíven remekül ment, s egy hetedik idővel jelezte, jó lesz ez a Countryman. De ahogy Gordon, úgy ő is messze lemaradt az elejétől.

Az egyetlen magyar, Horn Albert (a horvát Drazen Curic navigátoraként egy Mitsubishiben) az abszolút 30. helyen áll.

A kamionosok versenyében kisebb meglepetésre nem Csagin, hanem a másik orosz Kamaz-betyár Kabirov vezet, a cár mondjuk csupán 22 mp-re van, lőtávolban. Kihívójuk, a holland De Rooy (Iveco) bezzeg már vasárnap kiesett, miután egy ugratóról leérkezve meghúzta a hátát, s nem tudta folytatni.

A quadosok legjobbja eddig a cseh Machacek Yamahával.

Az összetett állása, autósok (élcsoport):

1. Sainz, Cruz (spanyol, VW) 5:29:20 ó
2. Peterhansel, Cottret (francia, BMW) + 3:45 p
3. Al -Attiyah, Gottschalk (katari, német) + 3:59

Motorosok:

1. Despres (francia, KTM) 5:17.42
2. Coma (spanyol, KTM) + 2:35
3. Faria (portugál, KTM) + 6:13

Kedden San Salvador de Jujuy a cél, lesz homokozás is, a napi össztáv 731 km.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin