Connect with us

Hirdetés

technokrata

Már sárga is lehet a mikuláscsomag

Garázs

Már sárga is lehet a mikuláscsomag

Hétfőtől több kerületben is a Parking Kft. veszi át a parkolóhelyek üzemeltetését.

A Parking Kft. 2011. január 3-án átveszi a BÖP Kft.-től a fővárosi tulajdonú közterületeken a parkolás-üzemeltetési feladatokat. A VI., VII., VIII., IX. és XIII. kerület fővárosi főútvonalain így a parkolási tevékenységet a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló cég látja el, ami az egyik első lépés az egységes budapesti parkolási rendszer megteremtése felé.

Az ehhez szükséges döntést a Fővárosi Közgyűlés 2010. november 24-én hozta meg: egyrészt felhatalmazta a főpolgármestert az elengedhetetlen cégjogi intézkedések megtételére, másfelől pedig megbízta a Parking Kft.-t, hogy parkolóőröket vegyen fel, s teremtse meg az üzemeltetés feltételeit.

A Parking Kft. sárga tasakokban helyezi el a pótdíjfizetési-felszólításokat, vagyis újabb szín jelenik meg az eddig ismert piros és kék zacskók mellett. Kezdetben maradnak az eddigi automaták, később újakat vásárol a Parking Kft.

A budapesti parkolás üzemeltetésébe januártól új szereplőként – ugyancsak a BÖP Kft. helyére – belép a Ferencvárosi Parkolási Kft. is. Hétfőtől még az eddig használt parkolóautomatáknál lehet fizetni, készpénzzel vagy mobiltelefonon, ám fél éven belül új készülékeket akarnak felállítani, amelyek már bankkártyát és parkolási kártyát is elfogadnak. Január 3-tól – a IX. kerületben új eszközként – kerékbilincset használnak a tiltott helyen parkoló autóknál.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés