Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lekoppintották a Mercedes B-osztályt

Garázs

Lekoppintották a Mercedes B-osztályt

A Mercedes-Benz kínai partnere, a BAIC elkészítette a B-osztály helyi változatát.

Nem szoktak le a kínai autógyártók arról, hogy mások ismert modelljeit másolják le. Ezúttal a BAIC jelentkezett klónnal, az öregecske Mercedes-Benz B-osztályt koppintotta le, a teljes igazság kedvéért azonban nem árt megjegyezni, hogy valószínűleg engedéllyel.

Ettől ugyan nem lesz kevésbé kínos a munka, mely egyébként a BC301Z nevet kapta, de legalább felmerül a Mercedes-Benz felelősségének kérdése is. Vajon miért hagyták ezt a stuttgartiak? Rendben, hogy éppen a BAIC számít a Mercedes-Benz egyik kiemelt kínai partnerének, de az együttműködést jobb célokra is lehetne használni.

Minden részletében, még belülről is a B-osztályt idézi a kínai klón, csak a motoroknak nincs közük a német márkához. Kétféle, a Mitsubishitől származó benzinmotorral lesz kapható a BC301Z, az 1,3-as és 1,5-ös blokkhoz is fokozatmentes CVT-váltó kapcsolódik. Az ötajtós mellett négyajtós szedán (BC302Z) és kombi (BC303Z) is készül.

A BAIC az a kínai gyártó, mely az előző Saab 9-3 és 9-5 gyártási jogait és komplett gyártósorait is megvásárolta, vagyis rutinosnak számít a hasonló ügyködésekben.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés