Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nincs hókotró Magyarországon!

Garázs

Nincs hókotró Magyarországon!

Vajon miért csúszkál mindenki a behavazott utakon? Pista bácsi morgolódik.

Na, gondolom, hamarost jön a helyreigazítás a Magyar Közúttól vagy a fővárosi köztisztaságiaktól, hogy mit riogat ez az ütődött, van nekünk hókotrónk mindenhol. Lehet. Be is “gugliztam”, hogy magyar közút meg, hogy fkf, a honlapokon próbáltam szétnézni, mi fán terem a hóeltakarítás, na és persze, hogy mivel csinálják ezt a remek téli munkát. Biztos csak én vagyok a béna, de nem tudtam kideríteni, hogy e két cégnek összesen mennyi hókotrója van.

Pesten Merci Ategókkal és Unimogokkal próbálkoznak, ez az összes infó. A vidéki bevetésekről van néhány sajtóhír, hogy aszongya: “Az ország tiszántúli területein váltakozó intenzitással havazik. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 235 munkagéppel dolgozik a hóeltakarításon és a síkosságmentesítésen. A társaság folyamatos munkavégzésének köszönhetően a havazásban érintett területeken a főutak járhatóak, viszont a mellékutak még egyes helyeken havasak, hókásásak.” Meg ez: “Az ország dunántúli területein hajnal óta intenzíven havazik. A nagy mennyiségű csapadék nyomán sok fő- és mellékúton is téliesek az útviszonyok. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. több mint 260 munkagéppel dolgozik a hóeltakarításon és a síkosságmentesítésen.”

December 26-án és 18-án megjelent anyagokból idéztem. Ezek szerint van gép dögivel. Kár, hogy én nem látok belőlük. Megyek pedig eleget, egy anyagbeszerző már csak ilyen, lót-fut még karácsony előtt és alatt is. De sem Szentendrétől Békásmegyerre menet, sem az M1-esen, sem Ürömnél, sem az M0-s utakon nem jött velem szembe egy nyamvadt hókotró. Pedig lett volna mit kotorni, nagyon sok helyen térdig gázoltunk a fagyos hóban. Én is csak szenvedtem, a hátsókerekes furgon üresen olyan, mint Mari néni a lagziban; rázza a fenekét, ha kell, ha nem.

Tessék már nekem megmondani: akkor én most rosszkor voltam rossz helyen, vagy olyan gyorsan esett a hó, hogy nem láttam a narancssárga óriásokat, esetleg úgy vannak vele: ünnep előtt ne költsük a pénzt a sok felesleges ajándékra (tessék otthon maradni), ünnep után meg legyen együtt a család, minek autókázni.

Na, de komolyan: két kezemen meg tudom számolni, hogy az egész havas szezon alatt hány sószóró, hótoló vagy bármilyen tisztító gép jött velem szembe, pedig lenyomtam több mint 2000 km-t csak decemberben! És az nem lett volna baj, ha mindegyiket elkerülöm! Csak éppen majdnem minden fontosabb út havas volt és maradt is hosszú ideig. A pótos kamionnal ügyeskedő kollégák meg a hajukat tépték, miközben minden gond nélkül átszelték a szépen megtisztított Európát. Egy kisebb szervezési tréninget összehívnék a köztisztasági bagázsnak!

Pista bácsi



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés