Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ismét jelentősen drágulnak az üzemanyagok

Garázs

Ismét jelentősen drágulnak az üzemanyagok

Öt forinttal nő a benzin, hattal a gázolaj ára szerdától. 2011 keservesnek ígérkezik.

Öt forinttal nő a benzin, hattal a gázolaj ára szerdától a hazai töltőállomásokon – erősítették meg piaci forrásból a holtankoljak.hu értesülését. Így újabb rekordot dönt mindkét üzemanyagfajta ára: a benzin átlagára várhatóan 361, míg a gázolajé 351 forint lesz. Idén eddig – a szerdai árakat figyelembe véve – 47 forinttal nőtt a benzin, 55 forinttal pedig a gázolaj ára.

Jövőre a szakértők szerint az árak az ideihez hasonlóan, folyamatosan araszolnak majd felfelé. A trend pedig mindenképpen erőteljes növekedést mutat mind a nyersanyagok, mind a késztermékek esetében. A kilátásokat döntően az befolyásolja, hogyan alakul a forint és dollár árfolyama, és az, mennyivel nő még az olaj ára. Amikor itthon a 300 forintos literenkénti benzinár után után újabb rekordot döntött a benzin ára – 2008-ban, 315 forinttal -, akkor a hordónkénti olajár már 145 dollár volt, ám most még “csak” a 90 dolláros szint körül áll. Akár 390-410 forintig is emelkedhet egy liter benzin ára.

A Magyar Ásványolaj Szövetség adatai szerint idén az első kilenc hónapban 9,8 százalékkal, 2,212 milliárd literre esett vissza az üzemanyag-fogyasztás a tavalyi év hasonló időszakához képest.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés