Connect with us

technokrata

Egy Fiat 500 volt a Ferrari búcsúajándéka

Garázs

Egy Fiat 500 volt a Ferrari búcsúajándéka

Az elbocsátott tesztpilótának szép szavakkal is megköszönték 13 éves munkáját.

Előkarácsonyi bulit tartott a Ferrari Maranellóban, ahol a héten lapátra tett tesztpilótát, Luca Badoert is megajándékozta a Fernando Alonso révén idén egyéniben másodikként, a konstruktőri ponttáblán harmadikként záró F1-es csapat. A 39 esztendős olasz pilóta kapott egy szobrot, amelyet állítólag az általa vezetett autókból építettek, no meg egy személygépjárművel is gazdagodott, de nem ám egy Ferrarival, hanem “csak” egy Fiattal, egy 500 Tributo Ferrari típussal.

A kis méregzsák mondjuk nem semmi: a Ferrarihoz hasonlóan Fiat-leányvállalat Abarth büszkeségét 1.4-es turbómotor hajtja több mint 180 lóerővel – automatizált, a kormányról is kapcsolható váltón át. Sportfutómű, 17 colos alufelni, négydugattyús Brembo fékrendszer, 3000-es fordulat fölött bömbölő kipufogó, Scuderia vörös (vagy Modena sárga) fényezés, karbonszálas anyagok, Sabelt kagylóülés, stb., 7 mp alatti 100-as sprint, 225 km/órás végsebesség. És vagy 35 ezer eurós ár.

Luca di Montezemolo elnök persze nem feledkezett meg pár szép szóval is megköszönni Badoernek a 13 éves áldozatos háttérmelót: “Sikereink többségében kulcsszerepe volt. Többezer tesztkilométerrel, ötlettel és javaslattal segítette fejlődésünket távol a rivaldafénytől – köszönjük neki, amit és ahogy tett, s hogy velünk maradt ahelyett, hogy elment volna más csapatokhoz versenyezni.”

Badoer tavaly két futam erejéig beugrott a Hungaroringen fejsérülést szenvedett Felipe Massát pótolva, nem alkotott maradandót. Ezekkel együtt összesen 50 F1-es rajtot tüntethet fel álláskereső önéletrajzában.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom